Schneider Electric versnelt weg naar volgende generatie duurzame industrie

Isotron Systems Schneider Electric

Schneider Electric onthult op de Hannover Messe 2022 verschillende innovaties met als centraal doel: de weg naar netto nul CO2-uitstoot versnellen voor klanten en partners.

“De industrie blijft een enorme periode van verandering doormaken”, zegt Barbara Frei, Executive Vice President, Industrial Automation bij Schneider Electric. “Onze visie blijft echter constant. We willen een efficiënte, open en duurzame industrie creëren die zich kan aanpassen aan veranderingen in vraag, toeleveringsketens, technologie en regelgeving.

Digitale oplossingen zijn veruit de snelste manier om bedrijfsvoering koolstofvrij en toekomstbestendig te maken. Onze technologie, gecombineerd met de inzichten van AVEVA, stelt ondernemingen in staat om de volgende industriële generatie te bereiken met ongekende niveaus van efficiëntie, veerkracht en duurzaamheid. Met elk stukje technologie streven we ernaar om onze klanten en hun werknemers hun duurzaamheidsdoelstellingen te laten bereiken.”

Toekomstgerichte innovaties Schneider Electric

Schneider Electric kondigt met trots een reeks oplossingen en partnerschappen aan, die de volgende generatie duurzame industrieën mogelijk maken:

 • EcoStruxure Automation Expert 22.0 is de volgende versie van ’s werelds eerste softwaregerichte industriële automatiseringssysteem, waarmee de duurzaamheidsmogelijkheden en flexibiliteit in consumentenverpakkingen, logistiek, water- en afvalwateractiviteiten verder worden verbeterd.
 • Een upgrade van de motormanagement-oplossing van Schneider Electric levert een holistische benadering van asset management met een geavanceerde digitale managementaanpak. Het verenigt energie- en automatiseringsbeheersystemen en realiseert prestatieoptimalisatie (50% minder motorstilstand), een beter rendement op investeringen en efficiëntie in de hele fabriek (50% minder verbruikte elektrische energie).
 • Schneider Electric toont GM AirSeT, de nieuwste toevoeging aan de groeiende familie van SF6-vrije middenspanningsschakelaars. De nieuwste groene en digitale oplossing aangedreven door zuivere lucht stelt industrieën en nutsbedrijven in staat om de impact op het milieu te verminderen en het onderhoud en de werking te optimaliseren.
 • Versterking van partnerschappen voor duurzaamheid door partners in staat te stellen om te kijken naar ondersteuning van en groei met het partnerecosysteem van Schneider. Het nieuwe programma omvat uitgebreide opleiding en training, een vereenvoudigd productportfolio, een open en collaboratief ondersteunend ecosysteem en digitale kennis en expertise. Het Partnerships for Sustainability-programma wordt aangevuld met nieuwe producten in de TransferPacT-, PowerPacT- en TeSys Giga-reeksen.

“We zijn er trots op dat we de nieuwste samenwerkingen tussen Schneider Electric en AVEVA op de Hannover Messe kunnen demonstreren. Bezoekers krijgen de kans om uit eerste hand te ontdekken hoe ons nieuwe concept van Advanced Operations Control industriële productiebedrijven krachtiger kan maken. Datagestuurde innovatie om industriële digitale transformatie te versnellen is hoe we samen met Schneider Electric bijdragen aan een duurzamere toekomst”, aldus Caspar Herzberg, Chief Revenue Officer, AVEVA.

Schneider Electric belangrijkste Hannover Messe-sessies

Door middel van keynote presentaties, innovatiesessies, paneldiscussies en interviews met woordvoerders van Schneider Electric, klanten, partners waaronder AVEVA, en experts uit de industrie, zal het bedrijf de recente ontwikkelingen op gebied van agility en flexibiliteit vieren.

30 mei – 2 juni: Innovatie-talks

Innovatie-talk 1: Schneider Electric’s duurzame toekomst
Sprekers: Niels Wessel, Offer Manager, Industrial Automation, DACH
Karim Helal, Global Innovation Ambassador

Er is dringend behoefte aan slimme productie voor de volgende generatie. Industriële ondernemingen hebben behoefte aan meer innovatie, automatisering, eco-efficiëntie en agility op alle niveaus – niet alleen voor de duurzaamheid van de planeet, maar ook voor de bedrijven zelf. Sluit je aan bij deze Innovation Talk om te leren:

 • hoe je operationele duurzaamheid kunt vergroten door energie- en automatiseringssystemen digitaal te integreren;
 • hoe verantwoorde winstgevendheid te verhogen met geavanceerde analytics en industriële software;
 • wanneer je domeinexperts kan inschakelen voor veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid;
 • de actuele cyberbeveiligingsonderwerpen;
 • hoe je een ecosysteem van vertrouwde partners kunt inzetten om operationele doelstellingen te bereiken en te overtreffen.

Innovatie-talk 2: Volgende generatie industriële automatisering
Sprekers: Leif Juergensen, System Marketing, Next Gen Automation Incubator
Marissa Mueller, Global Innovation Ambassador

De manier waarop goederen en diensten worden ingekocht, geproduceerd, geleverd en geconsumeerd, wordt steeds meer gestuurd door informatietechnologie. Meer werk wordt op afstand gedaan. Meer interacties zijn digitaal. En meer activiteiten worden geautomatiseerd.

Om als moderne industriële onderneming te kunnen floreren, is een digitale manier van denken nodig, waarbij software en data een hoofdrol spelen.

Bij deze lezing leer je een bedrijf duurzaam, flexibel en veerkrachtig te maken door middel van veilige software-centrische industriële automatisering.

Innovatie-talk 3: Elektriciteit 4.0 – Onze snelste weg naar netto nul
Sprekers: Gerold Goeldner, Head of Marketing Sustainability, Europe Operations en Cordelia Thielitz, VP Strategy, Europe Operations
Liani Toro Caballero, Global Innovation Ambassador

Meer dan 80% van de CO2-uitstoot is gerelateerd aan energie en meer dan 60% van de energie wordt verspild. Om de klimaatverandering aan te pakken, moeten we energie groen en slim maken. De oplossing is een meer elektrische, digitale wereld. Schneider Electric noemt het Elektriciteit 4.0. In deze Innovation Talk kun je:

 • ontdekken hoe elektriciteit energie groen maakt, omdat het de meest efficiënte energie is en de beste vector voor decarbonisatie;
 • zien hoe digitale innovatie energie slim maakt door verspilling tegen te gaan;
 • leren hoe de vier industriële revoluties zich parallel aan de elektrische revoluties hebben ontwikkeld;
 • zien hoe we klanten helpen overal de New Electric World te bouwen en hun weg naar netto-nul te versnellen.

In de aanloop naar de Hannover Messe 2022 heeft Schneider Electric de Gouden Hermes Creative Award 2022 ontvangen van de Association of Marketing Communication Professionals (AMCP) in de categorie Event Marketing, voor de campagne “Discover Industries of the Future at Hannover Messe 2022”.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie