Hannover Messe: de kracht van internationale partners

Techbeurs CES

Hannover Messe: de kracht van internationale partners en internationaal samenwerken

“Home of Industrial Pioneers, now more than ever” – dat is het motto van de Hannover Messe 2021 die dit jaar volledig digitaal plaatsvindt. Door de stroomversnelling waarin technologische ontwikkelingen zijn geraakt, staan thema’s als digitalisering en de energietransitie centraal.

Propositie Holland High Tech House | Integrated Smart Industries for recovery in Europe

Nederland presenteert zich op de beurs onder de titel ‘Integrated Smart Industries for recovery in Europe’. Nederland biedt samen met Duitsland het beste en meest flexibele productieplatform en digitaal verbonden netwerk, waarmee we multidisciplinaire hightech oplossingen bieden op het gebied van o.a. Mobiliteit en Energie. Daarnaast zijn we een sterke en betrouwbare Sourcing Partner voor de Duitse industrie en innovatiepartner voor sleuteltechnologieën. Samen komen we tot een versneld herstel en een weerbaar Europa.

Vanuit Nederland is onze focus gericht op de thema’s Smart Industry, energie, mobiliteit en sleuteltechnologieën. Deze thema’s worden in een aantal livestreams en deelname van Nederlandse sprekers aan de programmering van de Hannover Messe zelf uitgelicht.

Kernverhaal key note ASML Zeiss Trumpf op Hannover Messe

Geïntegreerde slimme industrieën voor herstel in Europa: het grensoverschrijdende succesvolle samenwerkingsverband tussen ASML, Trumpf en Zeiss.

Tijdens de livestream op 14 april om 13.00 uur van het Holland High Tech House op de Hannover Messe 2021 wordt het Duits-Nederlandse samenwerkingsverband in de semicon door de drie partners ASML, Trumpf en Zeiss gepresenteerd.

Dit toont aan dat Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van EUV-technologie zorgt voor snellere processoren en chips met meer geheugen. Van cruciaal belang voor tal van toepassingsgebieden. Dit samenwerkingsverband versterkt de Europese positie in de wereldwijde halfgeleiderindustrie en creëert banen.

Multidisciplinaire aanpak is voorbeeld voor Europa

De Duitse en Nederlandse hightechbedrijven zijn elkaars vaste innovatie- en assemblagepartners in een multidisciplinaire aanpak en innoveren binnen de internationale semiconketen.

Dit samenwerkingsverband is al jaren het logische antwoord op de complexiteit in de semiconmarkt. Steeds meer sectoren in de Europese industrie krijgen te maken met een dergelijke complexiteit: grote bedrijven realiseren zich steeds vaker dat ze nauw moeten samenwerken om wereldwijd concurrerend te blijven. En dat er een stevige internationale toeleverketen nodig is.

De nauwe samenwerking tussen ASML, Trumpf en Zeiss is een stimulans voor andere samenwerkingen binnen de Europese industrie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de samen de Deutschen Zukunftspreis 2020 ontvingen uit handen van bondspresident Frank-Walter Steinmeier.

Weten wat de kracht van internationale partners is / internationaal samenwerken is?

Meld je aan voor de livestream ‘Integrated Smart Industries for Recovery in Europe. Success story of ASML, Trumpf and Zeiss’, van het Holland High Tech House. 14 April, 13.00 – 14.00, Livestream, voertaal: Engels

Meld je aan voor de livestream

Moderatie: Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van de Federatie Nederlandse Technologische Industrie FME en voorzitter van het Smart Industry Platform.

Sprekers:

  • Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat
  • Peter Wennink, CEO ASML
  • Dr. Karl Lamprecht, CEO Zeiss
  • Dr. Peter Leibinger, CTO Trumpf

Bron: Holland HighTech

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.