Hannover Messe en Coronavirus: gaat deze door?

Hannover Messe en coronavirus

Hannover Messe en coronavirus: week 12 go/no go voor

Hannover Messe en coronavirus: gaat de vakbeurs nog gewoon door? Op woensdag 26 februari hield de organisatie van de Hannover Messe haar jaarlijkse persconferentie in Amsterdam met een vooruitblik op de beurs die plaatsvindt van 20 tot 24 april. Om alle prangende vragen over het Coronavirus voor te zijn, opende Krister Sandvoss, Global Director van de Deutsche Messe de presentatie met een verklaring.

“Wij nemen alle ontwikkelingen rond het coronavirus (Covid-19) zeer serieus. Wij staan daarbij in nauw contact met de verantwoordelijke gezondheidsautoriteiten, de Hannover Messe Exhibitor Advisory Committee en onze partnerverenigingen VDMA en ZVEI”, aldus Sandvoss.

Te vroeg voor uitstel

“Op 25 februari hebben we een vergadering gehouden met de Raad van Bestuur van het Exposanten Adviescomité en de partnerverenigingen om de huidige situatie te bespreken. Alle deelnemers waren het erover eens dat het nu nog te vroeg is om te besluiten de Hannover Messe uit te stellen. We hebben geen substantiële annuleringen ontvangen van exposanten. Wel zullen we deze week met de gezondheidsautoriteiten verder overleg voeren om te beslissen over het soort maatregelen dat op en tijdens de beurs moet worden genomen.”

16 maart opnieuw evaluatie

Toch houdt Sandvoss met alle mogelijke scenario’s rekening met betrekking tot de Hannover Messe en het coronavirus. “De ontwikkelingen in Europa en het uitstel van individuele beurzen in Duitsland laten echter zien dat de situatie van dag tot dag kan veranderen. In dat verband zullen we de situatie intensief blijven volgen en bespreken – met als doel de situatie rond 16 maart, in week 12, samen met de gezondheidsautoriteiten en het Adviescomité voor exposanten opnieuw te evalueren”.

“Los daarvan zullen we op de beurs de hoogst mogelijke mate van hygiëne, veiligheid en medische zorg waarborgen. De gezondheid en veiligheid van alle medewerkers, klanten, partners en gasten heeft voor de Deutsche Messe de hoogste prioriteit”.

Industrial Transformation

Daarna schakelde Sandvoss al snel over op de inhoud van de Hannover Messe, namelijk de industriële transformatie die momenteel plaatsvindt. “De industrie verandert in snel tempo. Dit heeft een aantal oorzaken zoals digitalisering, individualisering, CO2-neutrale productie en demografische veanderingen”.

Ook gaat de indeling van de beurs op de schop. Een meer thematische clustering van technologieën, passend bij de steeds sneller veranderende industrie: de Hannover Messe krijgt een betere opzet die past bij de huidige tijd. De grootste industriebeurs ter wereld verandert daarom en drie megatrends bepalen de beurs dit jaar.

Indonesië partnerland

Dit jaar is Indonesië partnerland van de Hannover Messe. De Indonesische ambassadeur in Nederland, I Gusti Agung Wesaka, vertelde niet zonder trots dat zijn land lid is van de G20 en in 2030 mogelijk bij de vijf grootste economieën ter wereld hoort. “De afgelopen 10 jaar zijn we continu gegroeid. Daarom komen we met 173 Indonesische bedrijven naar Hannover. Een van de speerpunten is het thema Making Indonesia 4.0. Dat geldt voor een vijftal industrietakken waarin we sterk zijn vertegenwoordigd namelijk food&beverage, textiel, automobiel, chemisch en elektronica”.

Nederlandse participatie

Ook Nederland doet weer goed mee dit jaar, aldus Victor Koppelaar van Global Fairs Nederland (voorheen Hannover Consultancy). “Er zijn een vijftal Nederlandse paviljoens verspreid over de beurs. Er is het Smart Industry House (FME) bij Automation, Motion & Drives in hal 8, dan de Innovation & Solution partners (Koninklijke Metaalunie) bij Engineered Parts & Solutions in hal 19 en 20, het Netherlands Start-up Pavilion (Young Tech Enterprises) in de Future Hub in hal 24, het Holland High Tech House (FME) eveneens in de Future Hub maar dan in hal 25 en tot slot Future Mobility & Energy (FIER Automotive) op Energy Solutions in hal 27. Verder zijn er rond de 100 Nederlandse exposanten verspreid over de diverse hallen.”

HM Challenge

Ook refereerde Koppelaar aan de Hannover Messe Challenge 2020, ook wel de grootste technische schoolreis. Deze wordt voor de vijfde keer georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen en bestaat uit een programma van twee dagen.

Tot slot meldde Koppelaar dat zijn bedrijf Hannover Consultancy samengaat met het Belgische Global Fairs. Daardoor verandert Hannover Consultancy van naam en wordt Global Fairs Nederland.

Lees ook:
Coronavirus zorgt voor uitstellen vakbeurzen
Wat heeft de innovatieve maakindustrie nodig?
Vakbeurs voor industriele warmtewisselaars

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.