De industrie in de schijnwerpers tijdens de Rotterdam Processing Week

Rotterdam Processing Week

Het organisatieteam van de Rotterdam Processing Week 2023, bestaande uit de beurzen Solids, Pumps & Valves en M+R, heeft met vastberadenheid een omvangrijk programma in elkaar gezet. Hun opzet is om technische professionals uit de procesindustrie, die op 4 en 5 oktober 2023 de beurs in het Rotterdam Ahoy bezoeken, te ondersteunen in de vooruitgang van verduurzaming van de gehele sector. Bas van Gent, Business Unit Manager van het Industrial team, onderstreept het nuttige aspect van de beurzen Solids, Pumps & Valves en M+R, waar technische professionals uit diverse sectoren samenkomen met specifieke vragen en problemen die zij opgelost willen zien tijdens het evenement. Het beursprogramma is gericht op kennis en technologie om de invloed van industriële processen op het milieu te verkleinen en de efficiëntie te verhogen.

Langdurige betrokkenheid van exposanten Rotterdam Processing Week

De beurzen Solids, Pumps & Valves en M+R creëren een totaalplatform voor oplossingen en technologische vernieuwingen in zowel droge als natte processen. De integratie van beurs M+R brengt meet- en regeltechnieken en software naar het platform. Prominente exposanten zoals Aerzen, Dinnissen, Hosokawa Micron B.V, Busch, Inventflow, Mees van den Brink, Endress & Hauser, Inventech en Krohne tonen ook dit jaar weer hun laatste oplossingen en vernieuwingen. Van Gent benadrukt de lange samenwerking met bepaalde exposanten. “Een aantal van onze exposanten maken al sinds de eerste edities deel uit van het evenement. We zijn er erg trots op om ook dit jaar weer een compleet aanbod te presenteren op de Rotterdam Processing Week, dat een breed scala aan technische professionals aantrekt uit verschillende sectoren van de procesindustrie.” Vooral de sectoren voedsel, (petro)chemie, olie en gas, metaal en afval- en proceswater zijn sterk vertegenwoordigd, en procesingenieurs, mechanische ingenieurs en technische managers bezoeken het evenement graag.

Aandacht voor de voedingsmiddelenindustrie en afval- & proceswater

Naast een breed scala aan exposanten, speelt kennisoverdracht en inspiratie een centrale rol in het programma van deze editie van de Rotterdam Processing Week. In het gratis toegankelijke kennis theater op de beursvloer kunnen bezoekers sessies bijwonen van verschillende sprekers. Alle presentaties, maar ook workshops, ronde-tafelgesprekken en dialogen, zijn gericht op de thema’s Proces- & Energie-efficiëntie, digitalisering en automatisering, en Circulaire productie. Van Gent: “Maar dat is nog niet alles. Specifiek voor de sectoren voedingsmiddelen en afval- en proceswater richten we een apart kennisdeel in.”

De voedingsmiddelenindustrie is een intensieve gebruiker van energie en water en daarom een belangrijke speler om de algemene doelstellingen voor de industrie op het gebied van verduurzaming te realiseren. Van Gent: “We willen niet alleen deze sector vooruit helpen, maar ook een inspiratiebron zijn voor gebruikers uit andere sectoren. Het zou een prachtige ontwikkeling zijn als we van elkaars ervaringen kunnen leren. Met het kennisdeel voor afval- en proceswater anticiperen we op diverse uitdagingen op het gebied van proces- en afvalwaterbeheer.”

De voedingsmiddelenindustrie heeft met haar intensieve energie- en waterverbruik een sleutelrol in het bereiken van algemene verduurzamingsdoelstellingen voor de industrie. “Ons streven is om een steunpilaar te zijn voor deze sector, en tevens een bron van inspiratie voor andere industrieën. Het zou een positieve ontwikkeling zijn als we van elkaar kunnen leren door het delen van ervaringen”, aldus Van Gent.

Met de specifieke aandacht voor afval- en proceswater biedt de Rotterdam Processing Week 2023 een platform om de uitdagingen in deze sector aan te pakken. Of het nu gaat om technische vraagstukken, de laatste innovaties of samenwerkingen om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken, dit evenement biedt de kans om oplossingen te vinden en ideeën uit te wisselen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie