Compacte roterende grijpermodule

Roterende grijpermodule

EHMD roterende grijpermodule voor het grijpen en draaien van kleine onderdelen

De extreem compacte roterende grijpermodule EHMD is de ideale keuze voor vele toepassingen waarbij kleine objecten in beperkte ruimte moeten worden gegrepen en gedraaid.

De roterende grijpermodule kan bijvoorbeeld worden gebruikt bij laboratoriumautomatisering voor het gemakkelijk openen van kleine monsterflesjes. De Z-module past zich automatisch aan op de schroefgang van de afsluiting, waardoor geen omschakeltijd voor kop/adapter meer nodig is.

Of het nu gaat om in-vitrodiagnostiek, cel- of genoomonderzoek, of kwaliteitsinspecties in biotechnische en farmaceutische industrie: de roterende grijpermodule EHMD is volledig betrouwbaar. Dit geldt voor het voorbereiden en analyseren van monsters, het laden van centrifuges, het grijpen, draaien en plaatsen van multititerplaten, of zelfs het openen en sluiten van monsterflesjes met verschillende afmetingen.

Samen met een 3D-brug en een camera kan de module kwaliteitsinspecties met camera’s ondersteunen, barcodes herkennen en labels printen met een labelprinter. Maar de module is ook perfect voor gebruik bij lichte assemblagetaken en in de elektronica-industrie.

Pneumatisch of elektrisch

De roterende grijpermodule is verkrijgbaar in twee versies: volledig elektrisch of met een pneumatische grijper. Bij beide is onbeperkt roteren mogelijk. De optionele assemblagemodule met Z-compensatie past zich automatisch aan de schroefgang van de afsluiting aan, zonder de Z-as te verplaatsen. Als deze wordt aangedreven door de motorcontroller CMMO-ST van Festo, kunnen de monsterpotten van onbekende afmetingen met verschillende krachtniveaus worden gegrepen.

Meer informatie

Over Festo

Festo is een wereldwijd actief onafhankelijk familiebedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Esslingen am Neckar in Duitsland. Het bedrijf levert pneumatische en elektrische automatiseringstechnologie aan 300.000 klanten in de industrie- en procesautomatisering in meer dan 35 sectoren. De producten en diensten van Festo zijn verkrijgbaar in 176 landen. Met zo’n 21.200 werknemers in meer dan 250 vestigingen in 61 landen wereldwijd realiseerde Festo in 2018 een omzet van circa 3,2 miljard euro. Jaarlijks wordt ongeveer 8% van deze omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Als lerend bedrijf investeert Festo 1,5% van de omzet in basis- en vervolgtrainingen. Deze trainingen worden niet alleen aangeboden aan het eigen personeel. Festo Didactic SE biedt ook basis- en vervolgtrainingsprogramma’s op het vlak van automatiseringstechnologie aan klanten, studenten en stagiairs.

Lees ook:
Lineaire motoren in RVS
Productie industrie ruim 1 procent hoger
Impact coronavirus op de technologische industrie
IoT, industry 4.0 en cybersecurity

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.