Elektronische druksensoren met IO-link

Elektronische druksensoren

IMI precision engineering voegt elektronische druksensoren met IO-link functionaliteit aan assortiment toe

IMI Precision Engineering heeft zijn assortiment van oplossingen in druksensortechnologie uitgebreid met de introductie van twee nieuwe elektronische druksensoren met IO-Link.

De nieuwe elektronische 54D- en 34D-drukschakelaars en -sensoren kunnen worden gebruikt voor het bewaken van het drukniveau in een pneumatisch systeem of voor complexere bewakingsfuncties in all fluid toepassingen.

De recent gelanceerde elektronische druksensoren zullen het bestaande assortiment van drie sensoren vervangen en bieden een aantal operationele voordelen, waaronder een eenvoudige installatie en snelle configuratietijden door middel van druktoetsen of op afstand via IO-Link, alsook ondersteuning bij het nauwkeurig registreren van prestatiegegevens van de toepassing en gebruiksgemak tijdens bedrijf.

54D

De elektronische druksensor 54D van IMI Norgren biedt technici een eenvoudige configuratie en werking. Dankzij zijn robuuste en compacte ontwerp is de druksensor uitermate geschikt voor het bewaken van algemene vacuüm- of persluchttoepassingen tot 16 bar. Daarnaast biedt de sensor optioneel verschildrukmeting. Dat houdt bijvoorbeeld in dat het drukverschil tussen de inlaat en uitlaat van een filter kan worden bewaakt, waardoor technici tijdig worden geïnformeerd over benodigd onderhoud.

34D

De 34D elektronische druksensoren van IMI Norgren kunnen drukbereiken aan van vacuüm tot 600 bar en hebben een behuizing van robuust roestvrij staal, waardoor ze zeer geschikt zijn voor toepassingen in veeleisende en agressieve procesregelomgevingen. Daarnaast biedt de 34D-versie standaard 18 varianten en IO-Link mogelijkheid, waardoor het de ideale oplossing is voor klanten die een flexibele, gegevens gestuurde oplossing zoeken.

Het ontwerp bevat een schuin display voor betere zichtbaarheid en herkenning, terwijl de installatie eenvoudiger is geworden door de draaibare behuizing voor een eenvoudigere uitlijning van het display.

Zowel de 54D als 34D elektronische druksensoren worden ook aangevuld met een serie bevestigingsbeugels, een flensadapter en kabels.

Andrew Gibson, Product Marketing Manager voor IMI Precision Engineering, laat weten: “Met groot genoegen introduceren wij onze nieuwe elektronische druksensoren. Naast de connectiviteitmogelijkheden van IO-Link, geloven wij dat onze klanten ook enthousiast zullen zijn met de snelle en flexibele installatie- en configuratiemogelijkheden van het nieuwe assortiment en het gebruiksgemak tijdens bedrijf. Samen met ondersteunende accessoires is IMI Precision Engineering dé leverancier bij uitstek voor alles wat u nodig hebt op het gebied van druksensoren.”

Ga voor meer informatie over het assortiment van de nieuwe elektronische druksensoren naar www.imi-precision.com

Lees ook:
IO-Link master met OPC UA
Nieuwe druksensor voor hoogdynamisch bereik
Druksensoren in de maakindustrie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.