WAGO verbindingsklem met hendels Green Range

Verbindingsklem WAGO

Het milieu staat centraal in veel innovaties, vooral in de technische sector. WAGO, een gerenommeerd merk in de technische wereld, heeft opnieuw zijn inzet voor duurzaamheid getoond door een van zijn meest iconische producten, de 221-serie verbindingsklemmen, te herontwerpen. Deze keer gaat de aandacht niet enkel naar de verbindingsklem zelf, maar ook naar het omringende proces en de verpakking.

Nieuwe verbindingsklem een stap richting een groenere toekomst

Als prominent industrieel productiebedrijf verbruikt WAGO talloze grondstoffen, waaronder energie en kunststoffen. Deze conventionele kunststoffen zijn vaak gebaseerd op koolstofverbindingen die uit bronnen zoals ruwe olie of aardgas worden gehaald. Beide zijn niet-regeneratieve bronnen, en hun winning brengt een aanzienlijke ecologische voetafdruk met zich mee.

Het bedrijf heeft daarom besloten om de traditionele grondstofbenadering te wijzigen. In plaats van volledig afhankelijk te zijn van conventionele kunststoffen, heeft WAGO nu een verbindingsklem van de 221-serie met hendels geïntroduceerd, vervaardigd uit gedeeltelijk biocirculaire en gerecyclede kunststoffen. Hiermee brengt de nieuwe verbindingsklem van de Green Range serie een golf van verandering in de richting van meer duurzaamheid.

Kwaliteit blijft onveranderd, maar nu duurzamer

De originele verbindingsklem met de oranje hendels was al gedeeltelijk vervaardigd uit gerecyclede materialen. Echter, met de nieuwe Green Range verbindingsklem met hendels, heeft WAGO het niveau van circulaire economie naar een hoger niveau getild. Hierbij blijven ze bestaande materialen recirculeren, maar nemen nu ook materialen uit andere circulaire bronnen op.

Dit interne recyclingproces zorgt ervoor dat bijna nieuw regranulaat wordt hergebruikt voor de productie van nieuwe verbindingsklemmen. Hierdoor bestaat de conventionele 221-serie verbindingsklem al voor een groot deel uit gerecyclede pellets. Interessant is dat de nieuwe Green Range verbindingsklem met hendels voor 77% bestaat uit biocirculaire PC (behuizing) en minimaal 27% gerecyclede PBT (hendel). Dit betekent dat tweederde van de totale kunststof nu afkomstig is van duurzamere bronnen.

Het belangrijk om te benadrukken dat, ondanks de veranderingen in de gebruikte materialen, de specificaties, certificeringen en toepassingen van beide klemmen identiek blijven. Dit maakt de WAGO Green Range verbindingsklem met hendels een ideale keuze voor iedereen die zowel kwaliteit als duurzaamheid wenst.

Een duurzame verpakking voor een duurzame verbindingsklem

WAGO’s inzet voor duurzaamheid eindigt niet bij het product zelf. Zelfs de verpakking van de Green Range verbindingsklemmen met hendels heeft een milieuvriendelijke upgrade gekregen. Deze is nu vervaardigd uit graspapier, een duurzaam alternatief voor volledig gerecycled papier. Graspapier bestaat voor ongeveer 30% uit grasvezels en 70% gerecycled papier. Dit type papierproductie heeft een lagere CO2e-uitstoot en een verminderd waterverbruik in vergelijking met de productie van volledig gerecycled papier.

Daarnaast draagt graspapier bij aan het behoud van de biodiversiteit. De gebruikte grasvezels worden verkregen uit compensatiegebieden die, volgens de wetgeving, meerdere keren per jaar moeten worden gemaaid. Dit maaisel is vervolgens het basismateriaal voor de productie van graspapier.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie