NSK en B&K Vibro versterken industriële activiteiten

industriële activiteiten

NSK en B&K Vibro: Uitbreiding van CMS-aanbod zal industriële activiteiten versterken

Met ingang van 1 maart 2021 werd Brüel & Kjær Vibro (B&K Vibro) deel van de NSK Ltd groep ter versterking van de industriële activiteiten. Op die dag organiseerde het hoofdkantoor van B&K Vibro in Darmstadt, Duitsland, een online welkomevenement om het doel van de overname uit te leggen aan de werknemers.

In de online toespraak, legde Saimon Nogami, Senior Executive Vice President van NSK Ltd., uit wat de bedoeling is van deze samensmelting: “Met de overname van B&K Vibro breiden we onze expertise uit en krijgen we de mogelijkheid om de industriële activiteiten van het bedrijf uit te breiden met geavanceerde conditiebewakingsdiensten.

Dit ligt in lijn met onze strategie om niet enkel zeer hoogwaardige motion componenten aan te bieden, maar ook complete systeemoplossingen en de bijhorende diensten. Het einddoel is dat klanten een verbetering zien in de productiviteit van machines en de kwaliteit van producten, waardoor het concept van de “slimme productie” realiteit wordt.

B&K Vibro zal als gevolg van de overname op zijn beurt een aanzienlijk betere markttoegang krijgen tot diverse industriële sectoren. NSK is immers één van de drie grootste producenten in de wereld, en de conditiebewaking van roterende machines en systemen is één van de kerncompetenties van B&K Vibro. Marcel Van Helten, CEO en President van B&K Vibro, zei: “Dit is een zeer spannende dag voor ons bedrijf, we zijn verheugd om deel uit te maken van NSK.”

Volgens Dr. Ulrich Nass, Vice President van NSK Ltd. en CEO van NSK Europe, zal de overname NSK in staat stellen een toonaangevende leverancier van CMS-oplossingen te worden: “We zullen de expertise en reputatie van B&K Vibro inzetten om succesvolle projecten te helpen implementeren voor onze klanten wereldwijd en hen CMS-oplossingen met een hoge toegevoegde waarde aan te bieden.”

In de komende weken zullen de managementteams van NSK en B&K Vibro een concreet stappenplan opstellen voor de implementatie van deze strategie ten behoeve van hun industriële activiteiten.

Persfoto

Tijdens een virtueel welkomstmoment hebben Dr. Ulrich Nass, Vice President van NSK Ltd. en CEO van NSK Europe (links) en Marcel Van Helten, CEO en President van Brüel & Kjær Vibro (rechts), de gezamenlijke groeistrategie aan de werknemers uitgelegd.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.