NSK rondt overname van B&K Vibro af

Digitale transformatie digitalisering Pandemie Productieketen

B&K Vibro overgenomen door NSK

NSK Ltd. heeft de overname van B&K Vibro (Brüel & Kjær Vibro), een wereldwijde specialist op het gebied van condition monitoring systemen (CMS), afgerond. Sinds de initiële aankondiging op 10 december 2020 en de afronding van de overname, is NSK nog beter in staat om tegemoet te komen aan de vraag van klanten naar automatisering, besparing op arbeidskosten, slimme technologie en milieuvriendelijke oplossingen.

Bij conditiebewaking worden parameters zoals trillingen of temperatuur van een machine- of systeem gemonitord, waarbij veranderingen geanalyseerd worden die kunnen wijzen op een storing. Het machinepark kan probleemloos blijven werken, onderhoud kan perfect ingepland worden en er kunnen andere acties ondernomen worden om een grote storing te voorkomen.

Voor NSK betekent de overname door B&K Vibro een nieuwe stap in de ontwikkeling van een platform in de groeiende CMS-markt. De kernproducten van NSK zoals lagers, kogelomloopspindels en lineaire geleidingen zijn vitale componenten die een rechtstreeks invloed beoefenen op de werking en prestaties van machines. De schat aan informatie die NSK over deze componenten en de technologie bezit zal van onschatbare waarde zijn bij het verbeteren en ontwikkelen van de volgende generaties predictieve onderhoudssystemen van B&K Vibro. Zo wordt nieuwe toegevoegde waarde gecreëerd voor de gebruiker.

B&K Vibro heeft 220 werknemers in dienst en boekt een jaaromzet van ongeveer €52,5 miljoen, waarvan 43% toe te schrijven is aan de verkoop in Europa. De belangrijkste markten van het bedrijf zijn windenergie (42%, meer dan 30.000 installaties), olie en gas (16%, meer dan 10.000 installaties) en waterkracht en thermische energie (7%, meer dan 800 installaties).

“De integratie van B&K Vibro in de NSK Groep is het begin van onze boeiende opdracht om te innoveren in de snel groeiende markt van CMS oplossingen,” zegt Saimon Nogami, Senior Executive Vice President van NSK Ltd. “De oplossingen van NSK en B&K Vibro zijn essentieel voor het verzekeren van de werking van bedrijfskritische infrastructuur voor windenergie, waterkracht, in de maakindustrie en andere sectoren die sterk aanwezig zijn in het dagelijkse leven over de hele wereld. We zullen gebruik maken van onze synergieën om het CMS-bedrijfsplatform te maximaliseren en duurzame groei op lange termijn te creëren.»

Marcel Van Helten, CEO van B&K Vibro, voegt hieraan toe: “B&K Vibro is zeer vereerd deel uit te maken van NSK, een bedrijf dat de wens uitspreekt om een leider te worden in conditiebewaking. De synergieën tussen onze bedrijven zijn duidelijk. Met de combinatie van het talent en de kennis die binnen onze bedrijven aanwezig is, zullen we samen in staat zijn om innovatieve bedrijfs- en engineeringoplossingen voor onze klanten uit te werken. Wij kijken uit naar het verbeteren van het CMS business platform van NSK en het versnellen van de groei in de ontluikende CMS-markt.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie