Nobian en GIG starten samen Hydrogen Chemistry Company

Hydrogen Chemistry Company

VNCI-lid Nobian en Macquarie’s Green Investment Group (GIG) gaan samenwerken om een industriële speler op het gebied van groene waterstof te vormen, de Hydrogen Chemistry Company (HyCC). HyCC gaat veilige, betrouwbare en betaalbare groene waterstofoplossingen bieden om grote industrieën zoals luchtvaart, staal, chemicaliën en raffinaderijen koolstofarm te maken.

Hydrogen Chemistry Company voor groene waterstof

Met de samenwerking ontstaat een bedrijf dat gespecialiseerd is in waterelektrolyse om op industriële schaal groene waterstof te produceren uit hernieuwbare energie. In Hydrogen Chemistry Company wordt een team samengesteld van waterstofspecialisten met expertise op het gebied van technologie, productie, projectbeheer en commerciële ontwikkeling, evenals een pijplijn van meer dan 400 megawatt aan elektrolyseprojecten. Dit omvat een geplande installatie van 60 megawatt in Noord-Nederland voor de levering van groene waterstof voor hernieuwbare methanol en vliegtuigbrandstoffen, een project van 100 megawatt bij Amsterdam om duurzame staalproductie mogelijk te maken en een project van 250 megawatt in Rotterdam om fossiele waterstof te vervangen. Door de deal kan Hydrogen Chemistry Company deze pijplijn laten groeien en verder uitbreiden naar de Europese markt.

Groene waterstof

Groene waterstof wordt gemaakt door water te splitsen in zuurstof en waterstof met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, in een proces dat waterelektrolyse wordt genoemd. Het produceren of verbranden van groene waterstof levert geen CO2-uitstoot op en de waterstof kan worden ingezet ter vervanging van fossiele brandstoffen of voor nieuwe circulaire productievormen. Het kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met CO en CO2 uit industriële processen om brandstoffen en grondstoffen te maken voor de chemische industrie.

Bron: VNCI

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.