Niveau meten in IBC’s met volledig autonome sensor

11
IBC’s

De tijdelijke opslag van vloeistoffen in mobiele containers, zoals IBC’s, wordt zelden voorzien van een niveaumeting. Het installeren van bedrade sensoren is simpelweg te kostenintensief. Dankzij de VEGAPULS Air 23 is het nu wel mogelijk om met een geringe investering niveaumetingen uit te voeren, zelfs buiten het bereik van Wifi netwerken.

Waar grote silo’s meestal voorzien zijn van een betrouwbare niveaumeting, blijft het bij de IBC’s meestal beperkt tot een visuele check, die zo nu en dan wordt uitgevoerd. VEGA, producent van hoogwaardige Duitse meetapparatuur, heeft onlangs de VEGAPULS Air 23 geïntroduceerd: een volwaardig autonome radar-niveaumeter die zonder bedrading en buiten het bereik van Wifi-netwerken kan functioneren. De sensor meet met een frequentie van 80GHz en de antenne is in een kunststof behuizing met IP68/IP69K bescherming in het instrument verwerkt. Met een viertal metingen per etmaal gaat de ingebouwde batterij tien jaar mee. De sensor maakt bovendien gebruik van een mobiel (NB-IoT/LTE-M1) netwerk en is daarmee volledig autonoom.

Bij Papierfabriek DS Smith De Hoop in Eerbeek wordt er sinds enige tijd gebruik gemaakt van de VEGAPULS Air 23 om de niveaus in zo’n veertig IBC’s te monitoren. Marco Verkerk, Coördinator Technologie & Product Support bij het bedrijf is enthousiast over de sensor: “De installatie was zeer eenvoudig. Met dubbelzijdige tape bevestig je de sensor op de IBC en de configuratie gaat heel eenvoudig via je smartphone.”

De data gaat vervolgens via het mobiele netwerk naar het VEGA Inventory System en wordt overzichtelijk gepresenteerd in een app op de smartphone. Verkerk: “De meetinstrumenten van VEGA schelen ons niet alleen tijd, omdat we zelf geen visuele inspecties meer hoeven uit te voeren, maar zorgen er ook voor dat we veel meer inzicht in de voorraden hebben. En dat resulteert weer in procesoptimalisatie.”

Lees hier het hele artikel

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

 

Leveranciers Niveau