Nieuwe VDL TBP Electronics Managing Director Joost van Haperen

VDL TBP Electronics

Grote focus op kwaliteit en continuïteit

Twee familiebedrijven met de focus op kwaliteit en de lange termijn. Daarin vonden VDL Groep en tbp electronics elkaar. Door de overname eind vorig jaar gaat de nieuwe loot aan het industriële concern verder als VDL TBP Electronics met Joost van Haperen aan het roer. Hij volgde Ton Plooy op die als oprichter en voormalig CEO tot eind van dit jaar zijn kennis en ervaring overdraagt.

Joost: “VDL bestaat uit 107 zelfstandige industriële bedrijven en een slanke holding. We hebben ruim 15.000 medewerkers verspreid over 20 landen. De groep wil heel bewust de maakindustrie in West-Europa – en in Nederland in het bijzonder – behouden. Daarmee borgen we kennis en werkgelegenheid. Overigens is het wel noodzakelijk om wereldwijd actief te zijn, om onze internationale opdrachtgevers overal met dezelfde kwaliteit en service te kunnen bedienen.”

VDL TBP Electronics – One-stop-shop

“VDL Groep wil een one-stop-shop voor haar klanten zijn. VDL TBP Electronics past goed in deze strategie, want de assemblage van hightech elektronica hadden we nog niet in huis. In samenwerking met VDL-zusterbedrijven bieden we opdrachtgevers complete producten en systemen – van ontwikkeling tot nazorg. Bestaande opdrachtgevers van VDL TBP Electronics en de andere VDL-bedrijven worden hiermee breder bediend. Kracht door samenwerking, zonder de ondernemerskracht van de individuele bedrijven te verliezen.

Kwaliteit

“De sterke loyale familiecultuur en de grote intrinsieke motivatie van de medewerkers zijn me opgevallen. De vergaande automatisering en traceability zijn een sterke basis. Verder is de focus op kwaliteit in alles zichtbaar. Kwaliteit betekent voor mij: precies voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. Dat vraagt vaak om een hoog testniveau om pcba’s te perfectioneren, en soms om snelheid zoals voor fast prototypes. Het is belangrijk om vroeg in het proces in te haken met early supplier involvement, want daar begint kwaliteit.”

Continuïteit

“Electronics Manufacturing Services is een mooie aanvulling op ons dienstenpakket en andersom biedt VDL Groep aan VDL TBP Electronics continuïteit en stabiliteit. We zijn een financieel zeer gezond concern en daardoor kunnen we blijven investeren. Bijvoorbeeld in doorontwikkelde Extended Boundary Scan testoplossingen met een nog grotere testdekking. We gaan onveranderd voor duurzame relaties met opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers. VDL TBP Electronics is een krachtig bedrijf, door Ton Plooy en zijn mensen in 45 jaar opgebouwd. Echt een prachtige prestatie.”

Bron: FHI

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie