EPLAN eBuild: Schema´s genereren in de cloud

EPLAN eBuild

EPLAN eBuild voor het genereren van elektrische fluidschema’s

Tijdens SPS 2019 werd de nieuwe EPLAN eBuild gelanceerd voor het genereren van elektrische fluidschema’s. EPLAN eBuild richt zich op gebruikers van het EPLAN platform 2.8 die een volgende stap willen zetten naar een omgeving in de cloud.

Met EPLAN eBuild krijgen gebruikers een eenvoudige, maar krachtige tool die het mogelijk maakt om de initiële projectplanning in de cloudomgeving uit te voeren. Om deze gloednieuwe premium software te kunnen gebruiken, moeten gebruikers zich registreren in het EPLAN ePulse cloud-systeem en gebruik maken van EPLAN platform versie 2.8.

Het nieuwe EPLAN eBuild is onderdeel van de EPLAN ePulse cloudomgeving en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van engineering. Het programma focust zich compleet op een verhoogd gebruiksgemak, waarbij de vernieuwde manier van werken zich volledig toespitst op de cloudomgeving. Gebruikers die gewend zijn om met het EPLAN platform te werken, kunnen eenvoudig aan de slag met eBuild, aangezien er geen opleiding of uitgebreide introductie nodig is. Registreer u eenvoudig op EPLAN ePulse, open vervolgens een project, selecteer de opdrachten en vervolgens configureert de software via EPLAN Electric P8 of EPLAN Fluid de benodigde schema´s.

Macrotechnologie leidt tot snel succes

Vice President Cloud Business Hauke Niehus legt uit hoe het system in elkaar zit: “Met EPLAN eBuild krijgen onze klanten een eenvoudige maar krachtige tool in handen, die het mogelijk maakt hun projectplanning meteen in de cloudomgeving uit te voeren. Het stelt onze klanten in staat om automatisch schema’s voor standaardcircuits te genereren dankzij het gebruik van opgeslagen macrobibliotheken. Hierdoor kan veel tijd en tekenwerk worden bespaard bij het plannen van automatiseringstaken.”

Logica inbegrepen

Het bijzondere aan EPLAN eBuild is dat het opgeslagen macro’s levert voor volledige elektrische- en fluidschema’s, in plaats van de gegevens alleen maar voor afzonderlijke apparaten of componenten te verstrekken. Omdat alle logica en variaties in de macro’s vervat zitten, versnelt dit het ontwerpproces wat leidt tot ´smart operability´. Daardoor kunnen gebruikers zich voortaan concentreren op hun kerntaken en behoort de lastige “copy paste” methode tot het verleden. Een ander voordeel van het gebruik van EPLAN is dat er uitvoerig geteste templates van schema´s worden opgeslagen, wat de kwaliteit ten goede komt. De bibliotheken worden stelselmatig uitgebreid – het eerste startpakket in het Engels en het Duits zal vanaf de SPS 2019 beschikbaar zijn. EPLAN is momenteel in gesprek met een groot aantal componentenfabrikanten om het bereik van de bibliotheken uit te breiden. Het doel is om een zo breed mogelijk aantal componentconfiguratoren in het programma te krijgen, om zo de gebruikerservaring van EPLAN ePulse te maximaliseren. Omdat gegevens via de cloud aan de gebruikers worden aangeboden, wordt het veel eenvoudiger om deze informatie actueel te houden.

EPLAN

EPLAN levert engineeringsoftware- en serviceoplossingen op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronica. Het bedrijf ontwikkelt een van ’s werelds meest toonaangevende softwareoplossingen voor machine- en paneelbouwers. EPLAN is ook de ideale partner wanneer het gaat om uitdagende engineeringprocessen te stroomlijnen.

Zowel gestandaardiseerde als op-maat gemaakte interfaces voor ERP- en PLM/PDM-systemen zorgen voor dataconsistentie in de gehele waardeketen. Werken met EPLAN betekent grenzeloze communicatie tussen de verschillende engineeringsdisciplines. Of het nu om grote of kleine ondernemingen gaat, klanten kunnen hun expertise zo efficiënter inzetten. EPLAN wil met klanten en partners meegroeien en bevordert de integratie en automatisering in de engineering. Wereldwijd ondersteunt EPLAN meer dan 55.000 klanten. De focus ligt op ‘efficient engineering’.

EPLAN is in1984 opgericht en maakt deel uit van de Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief met 18 productielocaties en 80 internationale dochterondernemingen. In de Friedhelm Loh Group zijn 12.000 mensen wereldwijd in dienst en genereerde in 2018 een omzet van ongeveer 2,6 miljard euro. Het familiebedrijf ontving in 2019 voor de elfde keer op rij de onderscheiding ’Duitse topwerkgever’. Daarnaast werd de Friedhelm Loh Group na een onderzoek door Deutschland Test en Focus Money erkend als ‘Top-beroepsopleider’.
Voor de Nederlandse markt biedt EPLAN engineeringsoplossingen aan vanuit Zevenaar. Onze CAE-software helpt klanten bij het ontwerpen, aanmaken en up-to-date houden van de schema’s en technische documentatie. En dat over alle engineeringdisciplines heen.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie