Nieuw ABB temperatuurbewakingsrelais

Temperatuurbewakingsrelais

Innovatief temperatuurbewakingsrelais met smartphone app voor snellere setup en configuratie

ABB heeft een nieuw, intelligent temperatuurbewakingsrelais geïntroduceerd dat inspeelt op verschillende klantwensen. Tot de vele vernieuwingen die het relais herbergt, behoort een LCD-scherm dat in één oogopslag de status-update en metingen toont en de NFC-functie (Near Field Communication) waarmee gebruikers de instellingen eenvoudig via hun smartphone kunnen aanpassen. De installatie wordt op deze manier niet alleen circa 80 procent sneller maar ook intuïtiever dan ooit tevoren.

Erwin Rodenburgh, product marketingspecialist van ABB: “ABB schrijft geschiedenis met innovaties als het om veilige, slimme en duurzame elektrificatie gaat. Voor de ontwikkeling van het intelligente temperatuurbewakingsrelais hebben onze experts zich gericht op het zo eenvoudig mogelijk maken van de configuratie en parameterkeuze. Dit nieuwe instrument gaat klanten dan ook aanzienlijke tijdbesparingen opleveren.”

Het intelligente temperatuurbewakingsrelais leent zich voor een groot aantal toepassingen. Dat zorgt voor minder voorraad en minder beheer- en configuratiewerkzaamheden aan meerdere componenten. Het relais heeft een breed meetbereik en is compatibel met verschillende sensoren, waaronder PTC en PT100. Daarmee is het bewakingsrelais flexibel aan te passen aan toepassingsomgevingen. Het relais biedt voorgedefinieerde instellingen voor veelvoorkomende toepassingen, opslagruimte voor individuele instellingen en een fraaie oplossing om instellingen tijdens de ingebruikname van meerdere relais te ‘plakken en knippen’.

Het intelligente temperatuurbewakingsrelais is uitgevoerd met LCD-scherm waarop de belangrijkste metingen en onderhoudsinformatie worden getoond. Met de intuïtieve druk/draaiknop is het instellen van grenswaarden en parameters in een handomdraai een feit.

Door de compatibiliteit met de gratis ABB EPiC smartphone app heeft ABB het configuratieproces aanzienlijk vereenvoudigd en gestroomlijnd. De app functioneert op basis van NFC-technologie (Near Field Communication) voor een snelle en draadloze uitwisseling van data en informatie. The EPiC app is ontwikkeld om de status van laagspanningsproducten van ABB te configureren en controleren. Door de app te gebruiken, kunnen gebruikers de instellingen van parameters sneller bewerken en deze informatie opslaan in de app. De instellingen kunnen vervolgens eenvoudig worden gekopieerd naar andere componenten – zelfs wanneer deze niet aan staan. Gebruikers kunnen de parameters ook uploaden naar de cloud en deze binnen enkele seconden delen met collega’s in alle delen van de wereld.

Erwin Rodenburgh, product marketingspecialist: “Het intelligente temperatuurbewakingsrelais is een stap naar een slimme, digitale toekomst. In één oogopslag beschikken gebruikers over alle benodigde informatie. Bovendien kunnen ze de instrumenten met een druk op de smartphone configureren. Voorraadniveaus kunnen daarnaast aanzienlijk worden verminderd omdat er maar één instrument op voorraad hoeft te worden gehouden.”

ABB’s temperatuurbewakingsrelais wordt op grote schaal ingezet om vitale apparatuur veilig en betrouwbaar te laten functioneren. Het nieuwe, innovatie relais leent zich voor tal van toepassingsomgevingen, waaronder OEM, food & beverage, industrie en scheepvaart.

ABB Electrification Business Area is als vooraanstaand aanbieder van elektrische producten en oplossingen met ruim 200 productielocaties actief in meer dan 100 landen. Meer dan 55.000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor een veilige, intelligente en duurzame elektrificatie. Met de digitale oplossingen op basis van het ABB AbilityTM platform beveiligt, verbindt en optimaliseert ons portfolio de volledige elektrische keten. Daartoe behoort ook de integratie van hernieuwbare energie en energieopslag voor een intelligente elektriciteitsverdeling voor energiebedrijf, industrie, infrastructuur en transport.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie