Netwerkanalysers met Bluetooth

Netwerkanalysers

ABB introduceert eerste serie volledig connected netwerkanalysers

ABB heeft een nieuwe serie netwerkanalysers met Bluetooth geïntroduceerd. De nieuwe M4M-serie garandeert een nauwkeurige elektriciteitsmeting en energie monitoring van alle energie-assets. De analysers ondersteunen de digitale transformatie van gebouwen door de schaalbaarheid van ABB’s energie- en assetmanagementoplossingen te benutten.

Omdat productiviteitsverbetering en vermindering van het energieverbruik steeds belangrijker worden, ontwikkelde ABB de M4M-serie als volledig connected netwerkanalysers. Met de analysers kan de netkwaliteit worden geanalyseerd en energie worden gemonitord. Bij de ontwikkeling van de analysers heeft de eindgebruiker nadrukkelijk centraal gestaan. De M4M netwerkanalysers verzamelen informatie voor het energieverdeelsysteem en kan worden gekoppeld aan het ABB Ability™ Electrical Distribution Control Systeem. Dit cloud-gebaseerde platform geeft gebruikers direct toegang tot bruikbare data op het gebied van energieverbruik en lokale productietrends.

Oliver Iltisberger, Managing Director van ABB Smart Buildings : “ABB loopt voorop als het om de ontwikkeling gaat van schaalbare en cloud-gebaseerde oplossingen voor energie- en assetmanagement. Met de cloud-gebaseerde mogelijkheden en de intuïtieve toegang tot data zorgt de nieuwe M4M voor uitgebreidere en betere digitale oplossingen. Deze oplossingen geven klanten niet alleen meer mogelijkheden maar zorgen er ook voor dat zij hun impact op het milieu kunnen verminderen.”

De nieuwe M4M is voorzien van een intuïtieve interface voor eenvoudige configuratie en snelle visualisatie. Gebruikers hebben zo tot 40 procent minder tijd nodig voor installatie en inbedrijfstelling. Volledig stekerbare klemmen en een mobiele app dragen daarnaast bij aan een veel snellere ingebruikname.

Bovendien biedt de M4M een groot aantal mogelijkheden voor evaluatie van de energie-efficiëntie – van basis elektrische parameters tot geavanceerde KPI’s voor netkwaliteit in golfvorm- of grafiekpresentatie. Met deze mogelijkheden kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.

De serie is leverbaar in twee uitvoeringen: M4M 20 en M4M 30, incl. touchscreen. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een complete set communicatieprotocol-opties. De uitvoeringen met Rogowski-spoelen maken integratie in een nieuwe of bestaande installatie mogelijk en verminderen tegelijkertijd de bekabelingstijd met max. 70 procent.

Toepassingen

Voor kantoorpanden biedt het digitale portfolio energie- en assetmanagementoplossingen de nodige voordelen. Zo kunnen de efficiëntie van het real-time energieverbruik en vermogensmonitoring worden verbeterd waardoor naheffingen of boetes van energiebedrijven worden voorkomen.

In industriële omgevingen vereenvoudigen de M4M analysers de monitoring en bewaking van het elektriciteitsnetwerk. Kostbare uitval, schade aan apparatuur of verstoring van kritische processen worden zo voorkomen. Aan de hand van individuele meldingen kan bovendien beter worden gereageerd op veranderingen in het elektriciteitsnetwerk, kunnen de operations worden verbeterd en het onderhoud sneller worden uitgevoerd.

De M4M netwerkanalysers lenen zich ook uitstekend voor gebruik in datacenters. Hier worden ze onder meer ingezet voor monitoring van de vermogenskwaliteit en van de stroomketen. Dat voorkomt schade aan geïnstalleerde apparatuur terwijl tripping of overbelasting en daarmee kostbare downtime worden vermeden.

M4M netwerkanalysers lenen zich voor integratie in ABB Ability™, de uniforme, industrie-brede digitale oplossing voor web gebaseerde connectiviteit. Operators kunnen zo verschillende functies vervullen, waaronder remote monitoring en configuratie van energie-assets.

“Met dit soort innovaties wordt de toekomst van energiebeheer en -gebruik bepaald en krijgen klanten toegang tot data voor energie- en assetmanagement. Daarmee kunnen zij hun milieubelasting verminderen en tegelijkertijd hun procesprestaties verbeteren. Zo zetten we een belangrijke stap voorwaarts naar een duurzamere wereld”, aldus Iltisberger.

ABB is een koploper op het gebied van technologie met een uitgebreid aanbod voor de sector van digitale technologieën. Voortbouwend op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie vervult ABB tegenwoordig een leidende rol binnen de sector van digitale technologieën met vier klantgerichte en wereldwijde businesses: Electrification, Industrial Automation, Motion en Robotics & Discrete Automation. De toonaangevende rol op digitaal terrein wordt ondersteund door het gemeenschappelijke digitale ABB Ability™ platform. De belangrijke Power Grids-activiteiten zullen in 2020 worden afgestoten aan Hitachi. ABB is actief in ruim 100 landen en heeft ongeveer 147.000 werknemers in dienst.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.