SICK AppSpace geeft meer ruimte aan ideeën en oplossingen

SICK AppSpace

Met SICK AppSpace kom je tot een sensoroplossing die 100% past bij de uiteindelijke toepassing.

Niets is meer onmogelijk met SICK’s ecosysteem AppSpace. Intelligente softwaretools, programmeerbare componenten en een dynamische ontwikkelaarscommunity vormen de basis voor uiterst individuele en zelf programmeerbare sensorapps. Hierdoor zijn geheel nieuwe en adaptieve automatiseringsoplossingen mogelijk, ook wat Industrie 4.0 betreft.

Voor specifieke klantwensen bracht en brengt SICK tot nu toe regelmatig unieke producten op de markt met aparte firmware. Deze sensoren met aparte firmware voldoen dusdanig aan de behoefte van SICK klanten dat het aantal aanvragen voor sensoren met programmerings-mogelijkheden voor specifieke applicaties groeit. Alle reden voor SICK om nog meer op deze klantwens in te spelen.

Bij de ontwikkeling van een oplossing hiervoor stelde SICK zichzelf daarbij vier doelen:

  • Het maken van sensoren voor specifieke applicaties moet eenvoudiger en toegankelijker worden.
  • Voor specifieke applicaties moeten meerdere versies van sensoren kunnen worden ingezet.
  • Het beheer van alle maatwerkprogrammering van sensoren voor specifieke applicaties moet worden vereenvoudigd.
  • De oplossing moet ook mogelijkheden bieden dat klanten zelf aan de slag kunnen om de sensor voor hun specifieke applicatie te programmeren.

Dit maakt het SICK AppSpace-platform zo uniek

  • Met AppSpace zorgt SICK voor een makkelijke aansluiting op bestaande of nieuwe communicatiestandaarden. De belangrijkste basiscomponent van AppSpace vormt het uniforme besturingssysteem voor SICK-sensoren. Het besturingssysteem voert zelf de basistaken uit en regelt het beheer ervan. Wie meer functionaliteit wil, kan deze uitbreiden met apps.
  • Het creëren van apps is niet alleen aan SICK voorbehouden. SICK heeft een complete ontwikkelaarstoolkit samengesteld, waarmee programmeurs zelf apps kunnen schrijven. Wie zich registreert als ontwikkelaar, mag de toolkit op abonnementsbasis gebruiken. Programmeurs kunnen zo ongelimiteerd apps maken voor alle SICK-sensoren die SICK AppSpace ondersteunen.
  • De apps van SICK AppSpace kunnen niet alleen worden verspreid via USB, maar ook eenvoudig via het cloudgebaseerde platform SICK AppPool. Programmeurs kunnen hier al hun apps voor SICK-sensoren presenteren aan potentiële SICK-gebruikers overal ter wereld. Het verdienmodel bepaalt de programmeur zelf: de app (of een evaluatieversie ervan) kan in de AppCloud worden opgenomen, maar kan bijvoorbeeld ook ‚plug & play‘ in de sensor worden geleverd. Dat betekent dus volledige vrijheid, zowel bij de distributiekeuze als wat het licentiemodel betreft.
  • Eindgebruikers van AppSpace kunnen zonder IT-kennis aan de slag. Zij installeren de gratis SICK AppManager-software op hun pc en kunnen hiermee op zoek naar SICK-sensoren op het netwerk en naar geschikte apps in de SICK AppPool (of lokaal op de pc).
    App gevonden? Door op ‚installeren‘ te klikken, wordt de app aan de sensor toegevoegd. De app laat zich makkelijk configureren en bekijken via een internetbrowser naar keuze. Zelfs zonder programmeerkennis kan iedereen zo met de apps uit de voeten.

SICK is de enige sensorproducent ter wereld die een omgeving als AppSpace biedt. De brede inzetbaarheid voor allerlei sensoren, de open opzet van de software en de verschillende mogelijkheden om als AppSpace-programmeur te verdienen aan zelf ontwikkelde apps, is ronduit uniek.

Meer informatie

Meer nieuws over sensoren

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie