Membraan doseerpompen met hogere capaciteiten

Doseerpompen

LEWA heeft de ecosmart-lijn uitgebreid met twee nieuwe modellen: naast de LCA-uitvoering zijn er nu de LCC en de LCD. Deze membraan doseerpompen hebben capaciteiten tot respectievelijk 1.000 l/h en 2.000 l/h. De persdruk is maximaal 50 barg, waar de LCA tot 300 l/h of 80 barg gaat. Met de LCC en LCD maakt LEWA de bekende ecosmart-productlijn geschikt voor grotere capaciteiten.

Doseerpompen met een extra veilig membraan

Flexibiliteit en veiligheid zijn het uitgangspunt geweest bij het ontwerp van de nieuwe membraan doseerpompen. Het interne overstortventiel zorgt ervoor dat overdruk in de pomp niet leidt tot schade aan het membraan of het drijfwerk. Het PTFE-sandwich membraan wordt in positie gehouden door het gepatenteerde ‘diaphragm protection system’ (DPS). Hierdoor kan het membraan niet worden overbelast of beschadigd tijdens het opstarten van de pomp of bij operationele fouten. Verder reageert de breuksignalering direct bij een eventuele membraanbreuk. Dit gebeurt echter zelden, omdat de LEWA membranen een levensduur hebben van meerdere jaren, zelfs onder volle belasting en continue bedrijf.

Uitwisselbare onderdelen

De M900 pompkop vormt de basis van de ecosmart én ecoflow-modellen. Dankzij het modulaire principe kunnen veel slijtende onderdelen voor verschillende typen doseerpompen worden gebruikt. Dit maakt het eenvoudiger om minder reserveonderdelen op voorraad te houden. Ook kunnen de pomp eigenschappen worden toegespitst op het proces; zo kan de slagfrequentie of plunjerdiameter worden aangepast.

De ecosmart doseerpompen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden uitgevoerd. Bij de nieuwe LCC en LCD-modellen is de pompkop uitgelijnd in een hoek van 90° ten opzichte van de hartlijn van de plunjer, dit maakte ze bijzonder compact. Deze ruimtebesparende opstelling werd mogelijk door de nieuw ontwikkelde membraanaandrijving, die kleiner is dan ooit.

API 675 standaard

Alle ecosmart doseerpompen zijn ontwikkeld met een enkel oliebad, dat wordt gebruikt voor zowel smering van het drijfwerk als ook de hydraulische aandrijving van de pompkop. Zo zijn twee verschillende smeeroliën niet meer nodig. De nieuwe LEWA LCC en LCD-pompen voldoen aan API 675.

Meer informatie bij Geveke

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie