Lightyear en LeasePlan tekenen contract voor 5.000 zonneauto’s

Zonneauto's Lightyear

Lightyear, het high-tech bedrijf dat ‘s werelds eerste lange-afstands zonneauto’s ontwikkelt, heeft vandaag een contract getekend met LeasePlan, één van ’s werelds grootste Car-as-a-Service bedrijven. LeasePlan reserveert daarmee 5.000 exemplaren van Lightyear’s tweede model, dat naar verwachting in 2024/2025 in productie gaat. LeasePlan beloofde al Lightyear’s eerste model, de Lightyear One, aan zijn Europese klanten beschikbaar te stellen. De Lightyear One gaat in 2022 in productie.

Lightyear kondigde het partnership vandaag aan tijdens een keynote- en vragensessie met CEO Lex Hoefsloot en CFO Laurens Weers. Het bedrijf deelde tijdens deze sessie de strategische routekaart en productvisie om duurzame mobiliteit overal en voor iedereen beschikbaar te maken via uiterst efficiënte zonneauto’s. Het tweede model borduurt voort op de technologie die Lightyear ontwikkelde voor de Lightyear One, en zal in Europa, de VS en andere wereldmarkten beschikbaar zijn vanaf €30.000. LeasePlan is één van de wereldleiders op het gebied van mobiliteit, met een wagenvloot van ongeveer 1,8 miljoen auto’s in 29 verschillende landen.

Versnelde duurzame mobiliteit

Lex Hoefsloot, oprichter en CEO bij Lightyear: “LeasePlan is al sinds 2018 een sterke partner van ons. De aankondiging van vandaag is bewijs van hun geloof in onze visie om duurzame mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen. LeasePlan loopt voorop in de transitie naar schone voertuigen die minder afhankelijk zijn van de laadinfrastructuur, waardoor ook grote investeringen in de laadinfrastructuur worden voorkomen. We werken samen om een uniek voertuig op de markt te brengen, dat daadwerkelijk duurzaam is.”

Tex Gunning, CEO bij LeasePlan: “LeasePlan en Lightyear lopen samen voorop door ‘s werelds eerste abonnementsmodellen voor zonneauto’s aan te bieden. Met Lightyear is range anxiety, waarbij automobilisten bang zijn voor het beperkte bereik van elektrische voertuigen, verleden tijd, net als het moeten vinden van een beschikbaar laadpunt. Dit is een enorme doorbraak in het elimineren van uitstoot van wegvervoer. We kijken ernaar uit onze krachten met Lightyear te bundelen en automobilisten kennis te laten maken met de schoonste, meest innovatieve elektrische voertuigen ooit.”

Eerder dit jaar kondigde Lightyear partnerships aan met onder andere NXP Semiconductors en Valmet Automotive.

Lightyear zonneauto’s

Lightyear heeft als missie schone mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen en overal ter wereld. Het bedrijf ontwikkelt elektrische auto’s met een energie-efficiënt ontwerp en geïntegreerde zonnepanelen. Hiermee kunnen automobilisten, afhankelijk van het klimaat, tot twintigduizend kilometer per jaar op zonlicht rijden. Het snelgroeiende bedrijf werd opgericht in 2016 en heeft inmiddels meer dan honderd werknemers. Het team bestaat uit een mix van jong talent en ervaring uit de auto-industrie, waaronder ex-werknemers van Tesla en Ferrari. In minder dan twee jaar tijd haalde het bedrijf een funding op van meer dan twintig miljoen euro door reserveringen, investeringen en subsidies.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie