Lichte en efficiënte meertrapsvacuümejector van SMC

Vacuümejectoren

SMC heeft haar aanbod vacuümejectoren vernieuwd met de ZL1/ZL3/ZL6-serie. De producten uit deze serie zijn lichter en efficiënter en sluiten daarmee aan op de toenemende inzet van robotica. De nieuwe meertraps vacuümejectoren van SMC zijn ideaal voor werkstukken met poreuze of oneffen oppervlakken, zoals karton en materialen van hout die veel worden gebruikt in de verpakkings- en papierindustrie.

De ZL1/ZL3/ZL6-serie voldoet aan de vacuümeisen voor werkstukken met hoge lekkageniveaus en is bovendien zeer energie-efficiënt. De ejectoren zijn compact en licht, maar leveren een groot aanzuigdebiet, terwijl de toevoerlucht niet varieert. De drietrapsejectoren bieden een vacuümcapaciteit van 250% in vergelijking met een eentrapsmodel. Bovendien verhogen de ZL3 en ZL6 het maximale aanzuigdebiet tot 600 l/min.

Vacuümejectoren met minder belasting en ook voor kleinere machines

Door het compacte ontwerp is er minder belasting op de bewegende delen van industriële robots. Bovendien kunnen machines worden verkleind, omdat de componenten, zoals de drietrapsejector, vacuümdruksensor, toe- en afvoerventielen, het filter en de geluiddemper in één unit kunnen worden geïntegreerd. Gebruikers van de nieuwe serie kunnen naadloos samenwerken met cobots, zodat zij hun concurrentievoordeel op het gebied van kwaliteit, kosten en efficiëntie behouden.

De vernieuwde drietrapsejector vermindert ook het luchtverbruik. De ZL1 zorgt voor een reductie van ongeveer 10%, zonder dat dit ten koste gaat van de aanzuigcapaciteit. SMC heeft deze energiebesparing bereikt door de toevoerdruk voor het piekvacuüm te verlagen tot 0,33 MPa. Daarbij wordt slechts 57 l/min verbruikt. De ZL3 en ZL6 hebben de optie voor een drukschakelaar met energiebesparingsfunctie die het luchtverbruik tot 90% vermindert. De toevoerlucht wordt dan afgesloten zodra het gewenste vacuüm is bereikt.

Minder arbeidstijd

Bij de ZL1 is geen gereedschap meer nodig voor het vervangen van de geluiddemper en het luchtfilter. Onderhoud en inspectie vragen daardoor minder tijd. De ZL3 en ZL6 maken het aftakken van leidingen eenvoudiger, dankzij de mogelijkheid om de dubbele poort te kiezen, wat nog meer arbeidstijd bespaart.

Meer informatie (film)

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie