Vernieuwde BOCK compressor verhoogt efficiëntie

BOCK compressor

In de industrie speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol, vooral in de koeltechniek en verwarmingsindustrie. Een van de meest opvallende ontwikkelingen op dit gebied is de introductie van de nieuwste Danfoss BOCK compressor, de HGX56 CO2 T. Dit geavanceerde apparaat belooft een geoptimaliseerde ontwerpoplossing voor zowel industriële als commerciële koeling. Dit is inclusief koude opslag en ijsportfaciliteiten, alsmede voor grote industriële warmtepompen. Door zijn zescilindercapaciteit kunnen klanten het aantal compressoren in hun systeem verminderen, wat leidt tot een lagere systeemcomplexiteit en investeringskosten.

Met de naderende afbouw van HFC’s en de overgang naar natuurlijke koelmiddelen is de BOCK compressor transcritische compressorreeks ontworpen voor veeleisende omstandigheden met het natuurlijke koelmiddel R744 in commerciële en industriële toepassingen. De uitbreiding naar een zescilindercapaciteit maakt een bredere verspreiding en snellere opname van grote CO2 industriële warmtepompen en koelsystemen mogelijk. Bijkomende voordelen van de verhoogde capaciteit – tot 135 kW voor koeling en 360 kW voor verwarming – omvatten een grotere efficiëntie en betrouwbaarheid, samen met een laag geluids- en trillingsniveau, een compact en lichtgewicht ontwerp van deze BOCK compressor, en een minimaal olieoverdrachtspercentage.

Als gevolg hiervan is de HGX56 een aantrekkelijk alternatief voor compressoren die HFC- of HFO-koelmiddelen of ammoniak gebruiken. Daarbij biedt dit dezelfde optimale prestaties als bij volle en gedeeltelijke belasting.

Vikas Anand, vicepresident bij Danfoss Climate Solutions voor de verkoop in Noord-Amerika, benadrukt de voordelen van de BOCK compressor. Hij stelt dat deze compressor klanten helpt efficiënter en goedkoper te werken en de systeemcomplexiteit verlaagt. Anand kijkt uit naar de ondersteuning van industriële en commerciële klanten bij het overschakelen op natuurlijke koelmiddelen. Hij belooft ook hogere efficiëntie en een langere levensduur door een volledig servicebaar ontwerp.

Meer informatie over de Danfoss BOCK compressor

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie