Energiezuinig SMC magneetventiel voor zware omstandigheden

Magneetventiel

SMC introduceert een direct gestuurd magneetventiel dat bestand is tegen vochtige omstandigheden en tegelijkertijd energie bespaart. Het magneetventiel biedt een efficiënte oplossing in onder meer de voedingsmiddelenindustrie en de tuinbouwsector. De JSX serie combineert een hoge productiviteit met een laag energieverbruik.

Magneetventiel voor vochtige omgevingen

Het nieuwste magneetventiel van SMC kan worden toegepast in vochtige omgevingen, waarbij het in- en uitschakelen van perslucht, water of olie essentieel is. De JSX is corrosiebestendig, omdat de behuizing en spoel van roestvast staal zijn en IP67-bescherming bieden. Dit leidt tot een langere levensduur, meer efficiëntie en een verbeterde productiviteit.

Een ander voordeel van de JSX is de verbeterde spoelkracht die met 10% is toegenomen ten opzichte van het vorige product, terwijl het stroomverbruik met 14% is gedaald.

Bij het ontwerpen van het ventiel is rekening gehouden met flexibiliteit. De spoelbehuizing van het JSX-magneetventiel kan 360 graden worden gedraaid, waardoor de installatietijd gereduceerd wordt.

Over SMC

SMC Nederland is een leverancier van veilige en duurzame technologie in de industriële automatisering. De Japanse waarden zijn de basis van het handelen naar medewerkers en klanten. Het productportfolio bestaat uit 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten en biedt oplossingen voor de automatisering van diverse industriesectoren.

Meer informatie over de JSX serie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie