Hoge kwaliteit kennisprogramma op Logistics & Automation

Kennisprogramma Logistics & Automation

Definitief kennisprogramma bevestigt hoge kwaliteit aan sprekers op Logistics & Automation 2021

Nog enkele dagen en dan is het zover: het debuut van Logistics & Automation met een ijzersterk kennisprogramma. De vakbeurs die gelijktijdig plaatsvindt met verpakkingsbeurs Empack in de Brabanthallen op 8 en 9 september 2021 staat garant voor boordevol inspirerende sprekers, actuele thema’s en innoverende exposanten. Bezoekers kunnen twee dagen lang aanschuiven bij één van de vele interessante presentaties en lezingen in het theater. Beursorganisator Easyfairs pakt flink uit met een hoogwaardig sprekersprogramma. “Kennis is macht en daar gaan onze bezoekers optimaal van profiteren”, zegt Tanee Plat, Content Marketeer van Logistics & Automation.

Onder leiding van dagvoorzitter Harm Beerens (Contentcreatie) zullen de volgende thema’s aan bod komen:

  • automatisering voor logistiek en verpakken,
  • slimme software en technologie,
  • logistiek vastgoed en
  • supply chain footprint.

Lees hieronder welke sessies er wanneer plaatsvinden en plan daaromheen jouw beursbezoek!

Kennisprogramma woensdag 8 september

Steeds meer magazijnen worden geautomatiseerd wat veel vragen oproept bij bedrijven die hierin ook interesse hebben. Robert van Ree (Servator) trapt de eerste beursdag op 8 september af met een lezing over het verschil tussen mechanisering en robotisering. Wat zijn de laatste ontwikkelingen op beide gebieden? En wat zijn de kosten en besparingen? Pascal van Beek (UC Group) en Don Brewel (Jan de Rijk) vertellen over de rol van warehouse automatisering als strategie realisator bij een van Nederlands grotere logistiek dienstverleners.

Geautomatiseerde oplossingen waren in het verleden vaak groot, duur en star. Tegenwoordig zijn er veel meer kleinschalige, flexibele en schaalbare oplossingen voor magazijnen. Spreker Eric Hereijgers (St Onge Company) deelt zijn expertise en toont enkele ontwikkelingen op dit gebied en hoe deze in magazijnen toegepast kunnen worden. Maar als je dan gaat automatiseren, waar begin je dan? Jeffrey Verberne (Zetes) en Ties Bazelmans (T&L) vertellen in hun sessie hoe je jouw magazijn volledig kunt optimaliseren in drie stappen. Wat zijn de do’s and don’ts?

De invloed van digitale transformatie op supply chains is aanzienlijk. Hoogleraar Paul Grefen zal tijdens Logistics & Automation uitlichten wat er veranderen kan door toepassing van moderne IT, maar ook wat er veranderen moet om bij te blijven in de snel veranderende wereld van digital business. Naast digitaliseren zijn factoren als grondstoffenschaarste, een dwarsliggend containerschip in het Suezkanaal of COVID-19 ook van zeer grote invloed op supply chains. Expert Jan Kraaijveld (Slimstock) zet uiteen hoe je mensen en bedrijven beter laten presteren op het gebied van forecasting en voorraadmanagement. Tot slot blijven de ontwikkelingen op het gebied van toekomstbestendig logistiek vastgoed niet onbelicht. René Geujen (Next Level Development) geeft tips op het gebied van duurzaamheid en locatiekeuze.

Donderdag 9 september 2021

De tweede beursdag van Logistics & Automation start het kennisprogramma met een sessie van William van der Aa (Servator Group). Wanneer de omzet groeit, klanteisen complexer worden en levertijden en marges onder druk staan, volgt de vraag: Ga ik mijn logistiek uitbesteden of zelf uitvoeren? William bespreekt de voor- en nadelen van zelf doen versus uitbesteden en geeft tips hoe je de juiste afweging moet maken. Een andere interessante vraag is waarom sommige distributiecentra in staat zijn om excellente prestaties te leveren terwijl veel anderen dagelijks worstelen om de goederen de deur uit te krijgen? Adviseur Jeroen van den Berg zal aan de hand van zijn nieuwste uitgave ‘Highly Competitive Warehouse Management’ de geheimen ontrafelen van best-in-class magazijnen en laat zien hoe zij concurrentievoordeel creëren voor bedrijven.

Spreker Johan Faes (Faes) legt de link tussen Logistics & Automation en Empack met een introductie op verpakkingsmanagement. Hij zoomt in op de stap van reactief werken naar integraal overzicht bewaren. Wanneer je namelijk proactief naar het volledige proces van supply chain kijkt, kun je een beleid opstellen dat zorgt voor uniformiteit en efficiëntie. Expert Roland van Bussel (Moonen Packaging) (ver)pakt door met het kennisprogramma en gaat specifiek in op hoe je een verhuizing en automatiseringsslag in een warehouseoperatie organiseert en managet, in een tijd dat disruptie hoogtij viert. Welk stappenplan is gehanteerd? Hoe zorg je ervoor dat je goed kunt inspelen op onverwachte situaties? Tot slot zullen Marten van der Zee (Libbey) en Wilbert Stoutjesdijk (UC Group) een interessante case studie presenteren over een transformatie van een 200 jaar oud bedrijf naar een moderne supply chain.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie