Grootste slimme laadplein van Nederland met 108 laadstations

Laadstation

In de Amsterdamse Houthavens heeft BlueMarble Charging het grootste slimme laadplein van Nederland gerealiseerd met 108 OSTRA laadstations. Door het inzetten van slimme hard- en softwaretechnieken van BlueMarble Charging zijn er op één locatie vier keer zoveel laadpunten gerealiseerd dan zonder het gebruik van deze oplossingen mogelijk was geweest. Daardoor kunnen nu 108 gelijktijdige laadsessies plaatsvinden zonder dat er kans is op overbelasting van de aanwezige elektrotechnische installaties. De realisatie van het laadplein is een mooie stap in de transitie naar elektrisch rijden.

Robert van de Vegte, eigenaar en CEO van BlueMarble Charging licht toe: “De OSTRA laadpunten zijn standaard in staat om 22 kW laadvermogen aan te bieden. Op deze manier wordt een maximaal laadcomfort geboden aan alle huidige en toekomstige bestuurders van elektrische auto’s die werkzaam zijn in de kantoren of als bezoeker gebruik maken van de parkeergarage. Indien het aantal gelijktijdige laadsessies zodanig toeneemt dat overbelasting moet worden voorkomen, dan wordt het maximale laadvermogen van een laadpunt automatisch verlaagd. Onze software zorgt er voor dat iedere elektrische auto nog steeds geladen kan worden.” Bij dit slimme laadplein krijgen alle elektrische auto’s altijd minimaal 25 km extra rijbereik per uur (afhankelijk van het type elektrische auto).

Transitie naar elektrisch rijden

De hard -en softwareoplossingen van BlueMarble Charging vergemakkelijken en versnellen de transitie naar elektrisch rijden. “Door het ontsluiten en het integreren van laadinfrastructuur door middel van slimme technologieën in bestaande omgevingen, leveren wij een belangrijke bijdrage aan de transitie naar elektrisch rijden,” aldus Van de Vegte.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.