ACHEMA 2022 biedt nieuwe impulsen voor de procesindustrie

Vakbeurs voor de procesindustrie Start- en scale-ups

Op ACHEMA 2022, een wereldwijde vakbeurs voor de procesindustrie, toonden meer dan 2.200 exposanten uit meer dan 50 landen van 22 tot 26 augustus op het beursterrein van Frankfurt de nieuwste apparatuur en innovatieve processen voor de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Vakbeurs voor de procesindustrie

Of het nu ging om laboratorium- of farmaceutische technologie, installatietechniek of klassieke procestechnologie, de stands in de hallen werden druk bezocht en het beursterrein bruiste van de activiteit. “De behoefte aan persoonlijke uitwisseling is na zo’n lange tijd enorm. De exposanten die we hebben gesproken en wijzelf hebben een succesvolle vakbeurs voor de procesindustrie gehad, waar we talrijke gesprekken hebben gevoerd die direct relevant waren voor projecten of investeringen”, bevestigt Jürgen Nowicki, voorzitter van het ACHEMA-comité en CEO van Linde Engineering.

Ook Dr. Thomas Scheuring, CEO van DECHEMA Ausstellungs-GmbH, is zeer tevreden: “We hebben als nooit tevoren moeten vechten voor het succes van deze zeer bijzondere ACHEMA. Dat we er ondanks alle tegenwind toch in geslaagd zijn een ACHEMA neer te zetten die de verwachtingen van het overgrote deel van onze klanten heeft overtroffen, maakt ons blij en trots – en is tegelijkertijd een verdienste van ons team en alle exposanten die ons trouw zijn gebleven.”

“We maken ook de claim van ACHEMA waar om ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de procesindustrie te zijn,” voegt Dr Björn Mathes, lid van de Raad van Bestuur van DECHEMA Ausstellungs-GmbH, toe. Naast 2.211 exposanten uit 51 landen waren er dit jaar meer dan 70.000 deelnemers uit 127 landen aanwezig op de ACHEMA. Ongeveer één op de twee bezoekers van de beurs kwam uit het buitenland.

Ook de drie centrale thema’s van ACHEMA 2022 konden op grote belangstelling rekenen. Op het “Digital Lab” kon men bij de stands op het gebied van laboratorium- en analysetechniek en op de bijbehorende actieruimte het slimme laboratorium van morgen ervaren. Veel nieuwe ontwikkelingen in de tentoonstellingshallen stonden in het teken van het focus-thema “Modular and Connected Production”: De trend om productielijnen in de chemische en farmaceutische industrie met de grootst mogelijke flexibiliteit te ontwerpen en volledig in een netwerk op te nemen, kwam tot uiting in talrijke innovaties op de stands in de verschillende expositiegroepen.

Met “Product- en procesveiligheid” ging de vakbeurs voor de procesindustrie ACHEMA 2022 ook in op het thema digitale veiligheid, dat voor veel bedrijven steeds belangrijker wordt in tijden van industrie 4.0, productie in netwerken en gezien het hoge dreigingsniveau van cyberaanvallen: Meer dan 330 exposanten presenteerden hun producten en diensten over dit thema, dat ook de link vormt met de nieuwe expositiegroep “Digital Hub” als centraal ontmoetingspunt voor digitale experts en deelnemers.

De volledige integratie van het ACHEMA Congres in de tentoonstelling werd zeer goed onthaald. In het congresprogramma konden met name de waterstofonderwerpen en de lezingen over duurzaamheid, de circulaire economie en digitalisering op grote belangstelling rekenen. “De zwaluwstaartverbinding van congres en beurs is een compleet succes: met meer dan 20.000 toehoorders liggen de bezoekersaantallen beduidend hoger dan bij de vorige ACHEMA in 2018, die in totaal meer deelnemers telde. En ook de feedback van de congresgangers is positief”, zegt Dr. Andreas Förster, Executive Director van DECHEMA e.V. “We zullen het concept uitbreiden met het oog op de volgende ACHEMA.” De volgende vakbeurs voor de procesindustrie vindt plaats in Frankfurt van 10 tot 14 juni 2024

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.