WoTS beurs – World of Technology and Science vakbeurs

WoTS 2022 - Beurs World of Technology and Science
Illustratie: r.classen / Shutterstock.com

WoTS beurs – World of Technology and Science vakbeurs

De WoTS beurs vindt altijd in september plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. WoTS beurs staat voor World of Technology and Science en brengt technologie en wetenschap bij elkaar om een gevarieerd aanbod van procesinstrumentatie, procesautomatisering en productie automatisering ten toon te stellen.

De WoTS beurs wordt georganiseerd door FHI (Federatie Het Instrument) en de FEDA (Federatie Aandrijven en Automatiseren). In totaliteit zullen ruim 450 exposanten op de beursvloer aanwezig zijn. Exposanten op de World of Technology and Science vakbeurs stellen alles in het werk om u door persoonlijke kennisoverdracht te informeren over producten en innovaties die u in uw organisatie kunt toepassen.

WoTS: meer dan een vakbeurs

Als je nog nooit van de WoTS beurs hebt gehoord, dan mis je een belangrijk platform voor de technische sector. WoTS is meer dan alleen een vakbeurs; het is een kenniscentrum, een platform voor netwerken en een kans om te leren van experts in de techniek en wetenschap. Deze beurs brengt innovatie op het gebied van technologie en wetenschap onder de aandacht, maar biedt ook een unieke kans voor professionals om hun kennis uit te breiden en nieuwe contacten te leggen.

Wat de WoTS-beurs zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen een kans biedt om de nieuwste innovaties en technologieën te bekijken, maar ook om te leren van de mensen die ze hebben gemaakt. De beurs biedt lezingen, workshops en seminars van experts op het gebied van technologie en wetenschap. Hierdoor kunnen bezoekers niet alleen leren over de nieuwste ontwikkelingen, maar ook vragen stellen en discussiëren over de onderwerpen die hen interesseren.

De kracht van WoTS: kennisuitwisseling en netwerken

WoTS is niet alleen een plek om nieuwe technologieën en wetenschappelijke ontwikkelingen te zien, maar ook een platform voor kennisuitwisseling en netwerken. Deze combinatie maakt WoTS een uitzonderlijk evenement voor professionals in de technische sector. Door het bijwonen van de beurs kunnen bezoekers nieuwe inzichten opdoen, ideeën uitwisselen en connecties maken met collega’s en experts uit de industrie. Deze interactie kan leiden tot nieuwe samenwerkingen en partnerschappen, waardoor bedrijven en professionals kunnen groeien en innoveren.

Als we vooruitkijken naar de toekomst van technologie en wetenschap, is WoTS de plek om te zijn. De beurs toont niet alleen de laatste ontwikkelingen, maar geeft ook een beeld van wat we kunnen verwachten in de toekomst. Of je nu geïnteresseerd bent in de laatste trends in kunstmatige intelligentie, robotica, nanotechnologie of duurzame technologieën, WoTS heeft het allemaal.

WoTS: Een drijvende kracht voor innovatie

Een van de meest opwindende aspecten van WoTS is het vermogen om innovatie te stimuleren. Door professionals uit verschillende technische en wetenschappelijke domeinen samen te brengen, creëert WoTS een unieke omgeving voor kruisbestuiving van ideeën. Een ingenieur kan bijvoorbeeld inspiratie vinden in een presentatie van een wetenschapper uit een geheel ander domein, of een technisch manager kan inzichten krijgen uit een discussie met een startup-ondernemer. Deze vruchtbare interacties kunnen de vonk zijn die nieuwe technologische oplossingen en samenwerkingen ontsteekt, waardoor WoTS een echte drijvende kracht voor innovatie is.

Leren, inspireren en verbinden bij WoTS

Bij WoTS draait alles om leren, inspireren en verbinden. Het evenement biedt een veelheid aan leermogelijkheden, van diepgaande seminars en workshops tot demonstraties van de nieuwste technologieën en wetenschappelijke ontdekkingen. Maar naast deze leermogelijkheden, is er ook volop gelegenheid om geïnspireerd te worden door de innovatieve ideeën en visies die op de beurs worden gepresenteerd. Bovendien biedt WoTS een ideale omgeving voor netwerken, waar professionals elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en mogelijkheden voor samenwerking kunnen ontdekken.

WOTS geschiedenis

Het evenement begon in 2002 als een samenwerking tussen vier verschillende beurzen: Industriële Automatisering, Elektrotechniek, Laboratorium Technologie en Meetinstrumenten en Apparatuur.

De eerste editie van WOTS vond plaats in de jaarbeurs in Utrecht in september 2002. Het was direct een groot succes en trok meer dan 45.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De beurs groeide in de daaropvolgende jaren gestaag en werd steeds meer een platform voor innovatieve technologieën en ontwikkelingen in de industrie.

In 2014 vond er een grote verandering plaats bij WOTS. De vier verschillende beurzen werden samengevoegd tot twee: World of Technology & Science (gericht op technologie) en Industrial Processing (gericht op de procesindustrie). Hiermee wilde de organisatie de synergie tussen de verschillende sectoren vergroten en een nog completer beeld bieden van de technologische ontwikkelingen in de industrie.

Inmiddels is WOTS uitgegroeid tot een van de grootste technologiebeurzen in Europa. De beurs trekt tienduizenden bezoekers en exposanten uit verschillende landen. Het is een belangrijk platform geworden voor innovatie, kennisuitwisseling en netwerken in de industrie. De eerstvolgende editie van WOTS staat gepland in 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

WOTS trends

De WOTS heeft in de afgelopen jaren enkele opvallende trends laten zien. Een belangrijke trend is de opkomst van digitalisering en Industry 4.0. Hierdoor wordt er steeds meer gebruik gemaakt van slimme sensoren, big data-analyse en cloudoplossingen. Dit stelt bedrijven in staat om hun productieprocessen beter te optimaliseren en efficiënter te maken.

Een andere trend is de groeiende vraag naar duurzame oplossingen. Dit is niet alleen belangrijk vanuit milieuperspectief, maar ook vanuit zakelijk oogpunt. Bedrijven willen hun kosten verlagen en hun productieproces zo efficiënt mogelijk maken, wat vaak gepaard gaat met een lagere uitstoot van schadelijke stoffen en een lager energieverbruik.

Naast digitalisering en duurzaamheid, is er ook veel aandacht voor de ontwikkeling van robotica en kunstmatige intelligentie. Dit biedt veel mogelijkheden voor bedrijven om hun productieproces verder te automatiseren en te optimaliseren. Zo kunnen bijvoorbeeld robots worden ingezet voor het assembleren van producten of voor het verplaatsen van goederen binnen een fabriek.

Een laatste trend die steeds belangrijker wordt, is de integratie van verschillende disciplines. Hierbij gaat het niet alleen om de integratie van verschillende technologieën, maar ook om de samenwerking tussen verschillende sectoren en bedrijven. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het delen van kennis en ervaringen, waardoor innovatie en groei worden gestimuleerd.

Al met al biedt de WOTS een uitstekende gelegenheid om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de technologische sector te ontdekken en te bespreken. Door de toenemende aandacht voor digitalisering, duurzaamheid, robotica en integratie, zullen er ook in de toekomst volop mogelijkheden zijn voor bedrijven om hun productieprocessen verder te optimaliseren en te verbeteren.

WoTS beurs clusters

De werelden van technologie en wetenschap komen in deze World of Technology and Science beurs bij elkaar. De exposanten en bezoekers van WoTS beurs in de betrokken branches krijgen hun eigen identiteit:

 1. World of Automation
 2. World of Motion & Drives
 3. World of Laboratory
 4. World of Electronics
 5. Industrial Processing

De WoTS beurs weerspiegelt daarmee de keten van technologie, spreekt bezoeker en exposant specifiek aan en inspireert met waardevolle en concrete combinaties van innovaties. Hieronder vindt u de specifieke diensten en producten ie onder Deze cluster vallen.

1. WoTS beurs – Cluster World of Automation

Op de WoTS beurs bestaat World of Automation bestaat uit procesautomatisering en productie-automatisering. Deze cluster op de World of Technology and Science vakbeurs omvat de volgende onderdelen:

Procesautomatisering

 • Procescontrole systems: DCS; Distributed Control Systems, Process Systems Engineering, Advanced Process Control, SCADA; Supervisory Control And Data Acquisition, PLC; Programmable Logic Controller, MES: Manufacturing Execution System, Process Safeguarding Systems, IPC, HMI.
 • Operator Interface Systemen: Control Rooms, wireless pads, displays, OTS; Operators Training Simulators
 • Procesautomatisering netwerk systemen: HART, Fieldbus, Profibus/Profinet, ASI, Devicenet, ethernet systems, wireless network systems
 • Industriele procesautomatisering software: Operating systems, database systems, process scheduling systems, modelling systems, engineering systems, PDM; Product/Process Data Management, Datawarehousing, CAD/CAE, business process software, ERP; Enterprises Recource Planning, SCM, BPM, asset management systems, maintenance systems
 • Industriele systeemintegratie: System Integration Service, system architecture design, system engineering, software application implementation, hardware integration, process optimisation, consultancy
 • Engineering software

Veldinstrumentatie

 • Flowmeters/Transmitters: Ultrasonic, mass flow, coriolis, magnetic inductive, thermal mass, differential pressure, turbine, float, vortex
 • Drukmeters/Transmitters: Manometers, tube spring/helical, shell spring, bellows, diaphragm, differential pressure, gas pressure, pressure indicators, seals
 • Niveaumeters/Switches: Capacitive, gamma, hydrostatic, radar, ultrasonic, float/displacement, vibration, conductivity
 • Analytische intrumentatie: Emission, immission, BOD measurement, TOC/TOD measurement, colour, turbidity, pH, oxygen, residual chlorine, gas chromatography, density, conductivity, impedance, ion selective, relative humidity, spectrophotometers, UV/VIS/NIR, viscosity, TDLS
 • Controle instrumentatie: Control valves (bellows, rotary cone, ball, membrane, needle, knife, butterfly, cone), valve positioners, converters, over-pressure valves, steam control, signal converters, vacuum controllers, safety valves, reducing and solenoid valves cryogenic control equipment, flow/ pressure/level/temperature controllers
 • Handheld Testers: Gas, oxygen, electric, power quality

Productie automatisering

 • Vision & Monitoring Systems: Camera’s, framegrabbers, datacollection
 • Robotics & Handling Systems: pick & place, stepper motor systems, gripping systems, conveyor systems, robotics
 • Automatic Identification Systems: Barcodesystems, RFID systems, transponder systems
 • Machine Safety Systems: Safety light curtains, programmable safety controllers, safety relays, process safeguarding, safety interlock switches
 • Industrial Vacuum Systems/Clean Air Technology: Pumps, blowers, high vacuum, liquid ring, gas compressors, dry vacuum, side channel blowers, rotary vane, filtersystems, membranetechnology
 • Weighing & Dosing Systems: Check weighers, (semi)automatic weighers, weighing stations, modules & loadcells, weighing software systems
 • Man Machine/Machine Machine Interface Systems (MMI): Displays, keyboards, monitorscreens, speech systems
 • Networking & Connectivity Systems: I/O Link, CAN bus, Profibus, remote systems, wireless sensor systems
 • Machine Control Systems: PLC; Programmable Logic Controller, industrial PC’s, data acquisition, Fieldbus communication systems
 • Systems Control: SCADA; Supervisory Control And Data Acquisition, MES; Manufacturing Execution System
 • Engineering Software

Sensoren

 • Position Sensors: Linear, rotary, angular, proximity
 • Accelerometers & Vibration Sensors: Torque, servo, piezo electric, straingauge
 • Pressure Sensors: Transducers, piezoresistive
 • Loadcells: Mechanical, straingauge, helical, fibre optic, piezoresistive
 • Color & Object Detection Sensors: Vision sensors, photoelectric sensors

2. WoTS beurs – Cluster World of Motion & Drives

Op de World of Technology and Science beurs bestaat World of Motion & Drives bestaat uit diverse aandrijven en besturingssystemen. Deze cluster is als volgt ingedeeld:

 • Elektrische Aandrijfsystemen: Wisselstroommotoren (AC), gelijkstroommotoren (DC), frequentieregelaars, synchrone servomotoren, asynchrone servomotoren, stappenmotoren, torque motoren, high speed motoren, lineaire motoren, piëzo aandrijvingen, gelijkstroomregelaars, softstarters, motion controllers, stappenmotor controllers, explosieveilige aandrijvingen, lineaire actuatoren, solenoids
 • Hydraulische Aandrijfsystemen: Hydraulische aggregaten, verdeelsystemen, hydraulische cilinders, pompen, hydraulische motoren, filters, accumulatoren, leidingwerk, slangen, componenten, olie management systemen
 • Pneumatische Aandrijfsystemen: Pneumatische cilinders, ventielen, lineaire cilinders, ventieleilanden, servo-pneumatische systemen, roterende pneumatische aandrijvingen
 • Mechanische Aandrijfsystemen: Koppelingen, remmen, lineaire geleidingen, lagers, kettingen, tandwielen, planetaire reductoren, cycloide reductoren, koppelingen, flexibele koppelingen, haakse vertragingskasten, remmen, tandwielkasten, motorreductoren, tandheugelsystemen
 • Geintegreerde Aandrijfoplossingen: Gripping systemen, conveyor systemen, productierobots, pick & place systemen, positioneringstages, handlingsystemen, X-Y robots, deltarobots
 • Vacuum en Compressoren: Compressoren, filters, drogers, vacuumsystemen, vacuumcompressoren
 • Meet- en terugkoppelsystemen: Sensoren, koppelsensoren, piëzo elektrische sensoren, rekstroken, tacho, hoekmeetsystemen, magnetische sensoren, lineaire encoders, meettasters, (incrementele) encoders, accelerometers, bewegingssensoren, benaderingsschakelaars, trillingsdetectoren, resolvers, veiligheidssensoren, lichtschermen
 • Besturings- en netwerksystemen: Industriele Computers (IPC), panel PC, Human Machine Interface (HMI), PLC, besturingssoftware, numerieke besturingen (CNC), systemen, I/O, voedingen, noodstopsystemen, veiligheidsrelais, veiligheidssystemen, communicatiemodules, Ethernet, EtherCat, Profibus-DP, CAN, CANOpen, DeviceNet

3. WoTS beurs – Cluster World of Laboratory

Op de World of Technology and Science beurs bestaat World of Laboratory bestaat uit Laboratorium apparatuur, Analystische & Optische instrumentatie, Life sciences apparatuur & diagnostica en Labautomatisering. De cluster is als volgt ingedeeld:

Laboratorium apparatuur

 • Algemene Laboratorium Apparatuur: Broed- en droogstoven, hoogtemperatuurovens, centrifuges, vriezers, roer-, meng- en maalapparatuur, schud- en roerapparatuur, verwarmings- en koelapparatuur, centrifuges, lab-meetapparatuur, klimaatkasten, demiwater systemen
 • Laboratoriuminrichting: Zuur- en filterkasten, afzuiginstallaties, laboratoriummeubilair, technische dienstverlening, handschoenkasten
 • Sterilisatie- en Reinigingsapparatuur: Mechanisch, ultrasoon, vloeistoffen, thermische desinfectie, water- zuivering laboratorium apparatuur, laboratorium spoelmachines
 • Laboratorium Weeg- en doseerapparatuur: Balansen, weegschalen, doseersystemen, doseerpompen
 • Laboratorium Verbruiksartikelen: Labchemicaliën organisch, biochemie, microbiologie
 • Gassen: Cryogeen, biocultuur, medische gassen
 • Disposables: Pipetten, glaswerk, kleding, veiligheidsartikelen, dispensers, monsternamepotjes, staafjes, handschoenen
 • Vacuumapparatuur: Hoogvacuüm, pompen, systemen, componenten

Service

 • Kalibratie, validatie, onderhoud, trainingen, opleidingen, accreditatie, werving, selectie

Analystische & Optische instrumentatie

 • Analytische Instrumenten: Chromatografie (gas/vloeistof), spectrometrie (UV/VIS, atoom- absorptie, infrarood, röntgenfluorescentie, Raman fluorescentie, organische massa), capillaire elektroforese, thermische analyse, TOC, ICP, ICP/MS, reologie, onlineanalysers, analytische sensoren, deeltjesgrootte-analysers, röntgenanalyse (XRF)
 • Optische Instrumenten: Microscoopaccessoires, biomedische optica, industriële optica, microscopie (licht, infrarood, Raman, Atomic Force, elektronen)

Life sciences apparatuur & diagnostica

 • Biotechnologie: Image analysers, elektroforese apparatuur, bioreactoren, homo- genisatoren, membraanscheiders, desintegratoren, klimaatkasten, spectrofotometers, flow cytometers, micro array equipment
 • Genomics: DNA sequentie-analyse, PCR Polymerase Chain Reaction, realtime PCR, genotyping
 • Proteomics: Eiwitanalyse, eiwit massaspectrometrie, eiwitkarakterisatie, eiwit sequentie analyse
 • Diagnostica: Controle sera, invitro diagnostica, media voor microbiologie, reagentia, analyse-apparatuur, zelftesten, pathologiedoorvoer- apparatuur

Labautomatisering

 • Lab Robotproducten/-systemen: Monstername, monsterbehandeling, sample management, robotisering
 • Laboratorium Informatie Management Systemen (LIMS) : LIMS, Hard- & softwareproducten/systemen (ELN [Electronic Lab Notebook], SDMS [Scientific Data Management Systems]), systeemintegratie, lab data analysesystemen

4. WoTS beurs – Cluster World of Electronics

Op de WoTS beurs bestaat World of Electronics bestaat uit Design & Embedded, Electronica componenten, Electronica productie, Meet- & testapparatuur en sensortechnologie. Deze cluster is als volgt ingedeeld:

Design & Embedded

 • Embedded systems: Architectuur, software, operating systems
 • Elektronica ontwerp: PCB layout, design service, design tools, ic-ontwerp
 • Product design

Electronica componenten

 • Actieve componenten: Halfgeleiders, geheugen processors, analoge logica
 • Elektromechanische componenten: Connectoren, behuizingen, transformatoren, printplaten
 • Passieve componenten: Weerstanden, relais, behuizingen, displays, opto elektronica
 • Communicatiecomponenten: Draadloos, kabel, bussystemen
 • Data-acquisitie: Systemen, boards, hard- en software
 • Besturingscomponenten: Industriële computers, processor boards, operating software
 • Vermogenselektronica: Powersupplies, thyristors

Electronica productie

 • Productiehulpmiddelen: ESD, gereedschap
 • Productieservice: Engineering, assemblage, functioneel testen
 • Productieapparatuur: Pick & place machines, soldeerapparatuur
 • Cleanroom apparatuur

Meet- & testapparatuur

 • General purpose meet- & testapparatuur: Signaalgeneratoren, multimeters
 • Handheld testers: Gasdetectie, temperatuur, vochtigheid, troebelheid
 • Communicatietestapparatuur: Optical fibre, protocol analysers, signaalanalyse
 • Elektrisch testen: Scopes, analysers, EMC-test
 • Mechanisch testen: Triltafels, shakers, trekbanken, drukbanken
 • Klimaattesten: Cleanrooms, klimaatkamers
 • Kalibratie & validatie: Test- & simulatiesoftware, services
 • Testautomatisering, testservice

Sensor technologie

 • Sensorcomponenten, intelligente sensorsystemen, sensorproducten, sensor design- en engineeringservice, sensornetwerken

5. WoTS beurs – Cluster World of Industrial Processing

Op de WoTS beurs bestaat World of Industrial Processing uit verschillende onderdelen. Deze cluster op het World of Technology and Science evenement is als volgt ingedeeld:

 • Afzuigen en ontstoffen
 • Apparatenbouw: Drukhoudende apparatuur, drukloze apparatuur
 • Dienstverlening: Advies en consultancy, certificering, facilitair, loonwerk, onder- houd, opleidingen
 • Drogen en drogers: Adsorptiedrogers, banddrogers, conische-vacuümdrogers, droog- kasten, fluidbeddrogers, hoogfrequentdrogers, kristallisatoren, magnetrondrogers, onderdelen-en-toebehoren, peddeldrogers, pneumatischedrogers, schoteldrogers, schroefdrogers, sproei- drogers, trommeldrogers, tuimeldrogers, vriesdrogers, warmte- terugwinning
 • Industriele reinigingstechiek: Ontvetting, tankreinigen, productielijnreinigen
 • Ingrediënten: Chemie, farmacie en voedingsmiddelenindustrie
 • Kleppen, kranen en afsluiters: Afsluiters, armaturen, kleppen, kranen, ventielen
 • Koelen en verwarmen: Bandkoeler en -verwarmer, containerkoeler en -verwarmer,
  fluid bed koeler en -verwarmer, infrarood-straler, koelcellen, koelhuizen, magnetron, microgolven, ovens, platenkoeler en -verwarmer, schotelkoeler en -verwarmer, schroefkoeler en -verwarmer, trommelkoeler en -verwarmer, ventilatoren met regelapparatuur, warmtewisselaars
 • Laboratoriumtechnologie: Laboratoriumapparatuur en -benodigdheden
 • Machinebouw
 • Meet- en regeltechniek: Bulkdichtheidmeting, flowmeter, vochtmeting
 • Mengen, malen, roeren en homogeniseren: Mengen en homogeniseren, molens en maalapparatuur, roerwerken
 • Milieu, water en recycling: Milieu, persen, recycling, waterbehandeling en -zuivering
 • Opslag en overslag: (Zee) containers, bigbags, FIBC’s, bulkwagenvuller, containers, IBC’s, hulpmiddelen en apparatuur, keerwanden, open opslag-/ menghopen, opslagloodsen, silo’s/bunkers, storttrechters, tanks, vaten en drums, zakken en zakhandling
 • Perslucht en vacuumtechniek: Compressoren, perslucht toebehoren, vacuümpompen
 • Pipelines en appendages: Bochten, buizen en pijpen, compensatoren, fittingen en lenzen, klemmen, ondersteuningen en afdichtingen, koppelingen en fit- tingen, multiweg wissels, seals en afdichtingen, slangen, tweeweg wissels
 • Pompen: Air pumps, balgpompen, centrifugaalpompen, diafragmapompen, dompel- en klokpompen, doseerpompen (membraan), draai- zuigerpompen, monopompen, peristaltische pompen, plunjer- pompen, propellerpompen, rondselpompen, schoepenpompen, schroefpompen, schroefspindelpompen, tandwiel- en tand- radpompen, turbinepompen, vacuümpompen, venturipompen, verdringerpompen, versnijders (maceratoren)
 • Process Engineering en Contracting
 • Procesautomatisering
 • Procesapparatuur divers: Absorptie-installaties, afvulmachines, blowers, brikketteer- machines, condensors, destilleerinstallaties, gasreinigen, granuleerinstallaties, hydreerapparaten, hydrofoorinstallaties, impregneerapparaten, kolommen, opslagvaten, paneelbouw, pasteuriseerinstallaties, reactoren, scrubbers, stoomapparatuur, ventilatoren
 • Scheiden, zeven en filteren: Centrifuges, extractie, filters, magneetscheiders, membraamtech- nologie, non-ferro scheiders, separatoren, zeven
 • System integration en installatiebouw
 • Transporteurs en transportapparatuur: Bandtransportcomponenten, bandtransporteur, beluchte goot, bulkwagenvuller, elevatoren, kabelbanen, kettingtransporteur, pneumatisch transport, schijventransporteur, schroeftransporteur, triltransporteur
 • Veiligheid: Brand- en explosiebestendig bouwen, brand- en explosieonder- drukking, brand- en explosiepreventie, explosie-ontlasting, metingen en analyses, persoonlijke bescherming, richtlijnen en regelgeving
 • Wegen en doseren

Verenigingen en WoTS: samen sterker in technologie en wetenschap

Bij de organisatie van de World of Technology and Science (WoTS) beurs spelen diverse verenigingen een cruciale rol. Deze organisaties, allen toegewijd aan de promotie en ontwikkeling van technologie en wetenschap in Nederland, vormen het hart van de beurs. Laten we eens een kijkje nemen naar deze vitale partners.

FHI: Hoofdspeler in Technologie en Innovatie

FHI, de federatie van technologiebedrijven, is de grootste brancheorganisatie voor industriële automatisering, laboratoriumtechnologie, medische technologie en elektronica in Nederland. Met een lange geschiedenis en een indrukwekkend netwerk van leden, is FHI een drijvende kracht in de technologische sector van Nederland. Door evenementen zoals WoTS te organiseren, speelt FHI een actieve rol in de promotie en vooruitgang van technologie en wetenschap, terwijl het ook een belangrijk platform biedt voor kennisuitwisseling en netwerken.

FEDA: Stuwende Kracht in Aandrijf- en Automatiseringstechnologie

FEDA, de branchevereniging voor bedrijven in de aandrijf- en automatiseringstechnologie, is ook nauw betrokken bij WoTS. Met een scherpe focus op de nieuwste ontwikkelingen in aandrijf- en automatiseringstechnologie, ondersteunt FEDA bedrijven bij hun ontwikkeling en bij de introductie van nieuwe producten en technologieën. Door de organisatie van evenementen zoals WoTS, speelt FEDA een centrale rol in het vormgeven van de toekomst van deze spannende en snel evoluerende sector.

FME: Belangenbehartiger en Innovator in Technologie

Als ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in Nederland, zet FME zich in om de groei en concurrentiekracht van de technologische industrie te bevorderen. Dit doet ze door haar leden te vertegenwoordigen op nationaal en internationaal niveau, het bieden van advies en ondersteuning, en door haar betrokkenheid bij verschillende beurzen en evenementen, zoals WoTS. Met haar brede scope en invloedrijke positie, speelt FME een onmisbare rol in de Nederlandse technologische industrie.

KIVI: Verdediger en Ondersteuner van Ingenieurs

KIVI, de beroepsvereniging voor ingenieurs in Nederland, heeft als doel het behartigen van de belangen van ingenieurs en het bevorderen van kennisuitwisseling tussen de leden. Door haar betrokkenheid bij evenementen zoals WoTS, biedt KIVI ingenieurs de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden te delen en te verbeteren, en draagt zo bij aan de continue ontwikkeling van het ingenieursberoep in Nederland.

De Meerwaarde van Verenigingen voor WoTS

Deze verenigingen spelen niet alleen een vitale rol bij de organisatie van WoTS, maar dragen ook bij aan de rijke diversiteit en diepte van kennis die aanwezig is op de beurs. Hun betrokkenheid zorgt voor een platform waar technologie en wetenschap in Nederland op de voorgrond treden, en waar innovatie en ontwikkeling centraal staan.

Elk van deze verenigingen biedt unieke voordelen voor haar leden. Van ondersteuning en advies tot netwerkmogelijkheden en de kans om de nieuwste technologieën en innovaties te presenteren aan een breed publiek. Ze zijn onmisbaar voor het succes van hun leden en dragen bij aan de vooruitgang van technologie en wetenschap in Nederland. Daarnaast leveren deze verenigingen ook een aanzienlijke bijdrage aan WoTS door ervoor te zorgen dat bezoekers van de beurs toegang hebben tot de nieuwste innovaties en technologieën. Hierdoor krijgen ze de kans om te leren van experts, hun netwerk uit te breiden en mogelijk zelfs nieuwe partnerschappen en samenwerkingsverbanden aan te gaan.

De veranderende horizon van WoTS: een blik op de toekomst

De WoTS is een dynamisch fenomeen, altijd evoluerend en zich aanpassend aan de veranderende tijden en behoeften van de industrie. Het is waarschijnlijk dat de WoTS-beurs in de toekomst nog meer aandacht zal besteden aan opkomende technologieën. Kunstmatige intelligentie, robotica, het Internet of Things (IoT) en additive manufacturing (3D-printen) zijn stuk voor stuk gebieden die naar verwachting een steeds grotere rol zullen spelen op de beursvloer. Deze technologieën bevinden zich in de voorhoede van technische innovatie en het is essentieel dat ze een prominente plaats krijgen op een evenement zoals WoTS.

Naast opkomende technologieën is er ook een groeiende aandacht voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en milieuvriendelijke oplossingen in de industrie. Deze trend is waarschijnlijk ook te zien op toekomstige edities van de WoTS-beurs. Door exposanten de kans te geven om hun duurzame en energie-efficiënte oplossingen te tonen, zou WoTS een platform kunnen zijn voor de promotie van groenere industriële praktijken.

De WoTS-beurs zal ook blijven profiteren van de voordelen van digitale technologie. Online matchmaking, virtuele tours en webinars zijn slechts enkele van de digitale hulpmiddelen die de beurs kan gebruiken om exposanten en bezoekers te verbinden. Door gebruik te maken van deze digitale middelen, heeft WoTS de potentie om zijn bereik uit te breiden en een groter internationaal publiek aan te trekken.

De toekomst van de WoTS-beurs ziet er veelbelovend uit. De beurs zal zich blijven aanpassen en innoveren om relevant te blijven in een snel veranderende industrie. Met een toenemende focus op opkomende technologieën, duurzaamheid en digitale connectiviteit, is het duidelijk dat WoTS vastbesloten is om een essentiële ontmoetingsplaats te blijven voor professionals in de technologie- en industrie sector.

Ga naar de WoTS beurs (vakbeurs World of Technology and Science)

FAQ WOTS

Wat is de WOTS?

WOTS staat voor World of Technology & Science en is een van de grootste technologiebeurzen van Nederland. Op de WOTS worden de nieuwste innovaties en ontwikkelingen in verschillende sectoren gepresenteerd, waaronder industrie, laboratoriumtechnologie, industriële automatisering, robotica en elektronica.

Waar vindt de WOTS plaats?

De beurs wordt georganiseerd door FHI, federatie van technologiebranches, en vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.