Sterke prestaties in compacte ruimtes

Lineaire actuatoren

Met de nieuwe L-productfamilie van lineaire actuatoren biedt FAULHABER een unieke kant-en-klare oplossing voor een groot aantal toepassingen. De kleinere versies van 06L/08L/10L zijn ideaal voor medisch, laboratorium-automatisering, optica en fotonica tot aan ruimtevaart. De grotere versies van 22L/32L zijn uitgerust met de nieuwste GPT tandwieltechnologie en zijn bedoeld voor toepassingen in industriële automatisering, maar ook voor optica en fotonica. De FAULHABER L-productfamilie van lineaire actuatoren kan worden gecombineerd met een groot aantal DC-motoren, 4- en 2-polige borstelloze motoren of stappenmotoren, en is geoptimaliseerd voor het koppel- en toerentalbereik van de diverse FAULHABER motorfamilies.

De unieke FAULHABER L-productfamilie van lineaire actuatoren is ontworpen voor sterke prestaties in compacte ruimtes, en ondersteunt een hoog ingangstoerental of een grote uitgangskracht. Hij is bij uitstek geschikt voor een groot aantal toepassingen zoals robotica, industriële machines en laboratoriumapparatuur. Er zijn vele gelijkmatig verdeelde reductieverhoudingen beschikbaar om de meest geschikte configuratie te selecteren voor verschillende werkpunten qua kracht of toerental, zoals vereist door de toepassing. De nieuwe productserie biedt ook extra flexibiliteit in de vorm van verschillende spindelformaten en -types. Daarnaast zijn er uitgebreide opties voor verschillende omgevingsomstandigheden en diverse flens- en moerconfiguraties om de mechanische integratie in toepassingen sneller en eenvoudiger te maken.

Bovendien heeft de nieuwe FAULHABER L-productfamilie een zeer robuust ontwerp. De producten kunnen worden gecombineerd met een groot aantal motoren, zoals FAULHABER DC-motoren, 4-polige en 2-polige borstelloze motoren of stappenmotoren. Zoals altijd behoren klantspecifieke aanpassingen ook tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan speciale wensen in verband met bijzondere omgevingsomstandigheden, een verbeterde integratie in het toepassingssysteem of specifieke prestatievereisten, zoals een grotere nauwkeurigheid.

Productopties kunnen betrekking hebben op de koppeling, de spindel of beide. Bijvoorbeeld:

  • type en lengte spindel;
  • type en lengte moer;
  • omgevingsomstandigheden zoals een bepaald temperatuurbereik of speciale condities zoals vacuüm;
  • afwijkende oriëntatie van motorkabel of klemmen bij integratie van de combinatie-unit binnen de toepassing.

Elk van de beschikbare spindeltypes heeft zijn eigen kenmerken, waarmee rekening moet worden gehouden bij het vinden van de beste oplossing bij specifieke behoeften. Het principiële verschil tussen kogelomloop- en reguliere spindels is de rollende beweging van de kogelomloopmoer. Deze heft de schuiffrictie van reguliere spindels op, wat resulteert in een zeer hoog rendement. De kleinere lineaire actuatoren van 06L/08L/10L uit de FAULHABER L-serie zijn uitgerust met spindels in twee belastingskarakteristieken. De grotere actuatoren van 22L en 32L zijn leverbaar met spindels maar ook in versies met kogelomloopspindel in twee nauwkeurigheidsopties.

FAULHABER is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en inzetten van hoognauwkeurige miniatuuraandrijvingssystemen, servocomponenten en aandrijfelektronica met tot wel 250 Watt uitgangsvermogen. Hierbij hoort naast het uitvoeren van klantspecifieke totaaloplossingen ook een uitgebreid aanbod aan standaardproducten zoals borstelloze motoren, DC-minituurmotoren, stappenmotoren, lineaire actuatoren, encoders en motion controllers.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.