Wat je moet weten om te investeren in Aveiro

Investeren in Aveiro

AIDA CCI – de Kamer van Koophandel en Industrie van het District Aveiro, Portugal – heeft het project ADE – Aveiro Digital Export gecreëerd, met als hoofddoel het versterken van de export en digitale vaardigheden van bedrijven in het district Aveiro en het promoten van de regio als aantrekkelijke bestemming voor internationale investeringen.

Onder de verschillende activiteiten die zijn ontwikkeld voor ADE, heeft AIDA CCI een Investor Support Guide gemaakt die enkele van de sterkste punten van de regio presenteert en de belangrijkste aspecten benadrukt die in aanmerking moeten worden genomen bij het investeren in Aveiro. Volgens ADE moet het investeringsproces in de regio Aveiro vier cruciale stappen omvatten: kennis van het bedrijfsleven, de keuze van het type investering, het aantrekken van financiering en het werven van personeel.

Wat betreft de bedrijfsstructuur versterkt de diversiteit aan economische activiteiten en ondersteunende structuren voor de bedrijfsstructuur die bestaat in de verschillende districten van het district Aveiro, de relevantie als bestemming voor internationale investeringen.

In het document dat is gemaakt en beschikbaar is op de website van AIDA CCI worden de belangrijkste industrieën en bedrijfsondersteunende structuren beschreven, per gemeente. Het moet worden opgemerkt dat de maakindustrie en handel de meest relevante gebieden van economische activiteit zijn in het district, met een hoog volume aan bedrijven en werknemers.

Met betrekking tot het type investering zijn er verschillende manieren om te investeren in Aveiro. Het is belangrijk om de nodige stappen te kennen voor de realisatie ervan en de mogelijke ondersteunende entiteiten waartoe men zich kan wenden. Om investeringen aan te trekken zijn er verschillende initiatieven om de internationalisering, export, innovatie en kwalificatie van personeel te ondersteunen voor alle soorten bedrijven, met een bijzondere focus op het ondersteunen van MKB’s.

Bij het werven van personeel in Portugal is het belangrijk om de verschillende soorten contracten en salarisvoorwaarden voor werknemers te begrijpen. Het is ook essentieel om de veiligheid van werknemers te waarborgen, hun rechten te respecteren en de registratie en betaling aan de Sociale Zekerheid na te leven.

Deze meer volledige informatie en andere relevante informatie om op een gezonde manier in Aveiro te investeren, is beschikbaar in de International Investor Support Guide (pdf).

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.