AIDA CCI bevordert digitale export van Aveiro

Digital engineering Industriële digitale transformatie Aveiro

Het project ADE (Aveiro Digital Export) komt voort uit de belangrijkste missie van de AIDA (Kamer van Koophandel en Industrie van het district Aveiro) om de bedrijven in het district te vertegenwoordigen, te verdedigen en tegemoet te komen aan hun behoeften, zodat zij steeds meer solide en competitieve bedrijven worden.

Met als prioriteit het stimuleren van de ontwikkeling en groei van bedrijven, bestaat het project Aveiro Digital Export uit een reeks initiatieven gebaseerd op het versterken van de digitale en exportvaardigheden van bedrijven in het district Aveiro. Met de realisatie van dit project wil men zich richten op de digitale transformatie, waarbij men met name het gebruik van technologie om de prestaties en het bereik van kleine en middelgrote ondernemingen wil verbeteren. 

Gedurende dit project, dat begon in 2020 en eindigt eind maart 2023, zijn verschillende activiteiten ontwikkeld, zoals 60 Digital Labs, trainingen voor micro- en MKB bedrijven over onderwerpen die verband houden met het gebruik van digitale kanalen om de internationalisering van bedrijven in de verschillende gemeenten van het district te ondersteunen. Er werden ook studies ontwikkeld in verband met de beste exportpraktijken in digitale kanalen, een Gids voor digitaal exporteren en het Digitale Wereldboek, dat hier beschikbaar is.

Het ADE-project heeft ook tot doel bedrijven internationaal te promoten en investeringen aan te trekken naar het district Aveiro, via prospectiebezoeken en deelname aan vakbeurzen op markten als Dubai, Canada, de VS, Nederland, Italië en Tokio.

De belangrijkste doelstellingen van het project zijn deze bedrijven in staat te stellen te exporteren via het gebruik van digitale kanalen, de kennis over internationalisering te vergroten en over te dragen, en te investeren in de geïntegreerde internationale promotie van het aanbod van producten, goederen en diensten van het district Aveiro.

Het ADE-project wordt ondersteund door COMPETE 2020 in het kader van het Collective Actions Support System, waarbij een subsidiabele EFRO-investering van € 745.783,45 is gemoeid, wat resulteerde in een ERDF-stimulans (European Regional Development Fund) van € 633.915,93.

Meer informatie over AIDA

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.