Volgende generatie ultrasone sensoren

Ultrasone sensoren

Volgende generatie ultrasone sensoren – Intelligent, functioneel veilig en autonoom

Ultrasone sensoren hebben de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen. Wat ooit een niche-product was, is nu belangrijke technologie die bijna overal in de automatiseringssector zijn weg gevonden heeft.

Pepperl+Fuchs zal op de tweede dag van haar Online Summit een hele dag aan dit thema wijden om de toeschouwers inzicht te geven in de laatste trends en toekomstige ontwikkelingen. Op 19 november 2020 is dagthema “Next Level of Ultrasonic Technology”, met keynotes, presentaties en paneldiscussies waarin de volgende onderwerpen verder worden uitgediept:

  • Ultrasone sensoren die slechts een eenvoudige meetwaarde kunnen weergeven behoren tot het verleden. Het instellen van de parameters wordt steeds specifieker en de mogelijkheden om data voor te bereiden op verwerking worden steeds beter. We schetsen verder wat de voordelen zijn die ultrasone sensoren bieden op het gebied van het uitvoeren van standaardmetingen en besturingstoepassingen.
  • Het ontwerp van ultrasone sensoren maakte het moeilijk om SIL/PL-conformiteit te bereiken. De technologie beschikt evenwel over een aantal eigenschappen die het zeer aantrekkelijk maakt voor gebruik in veiligheidstoepassingen. Hoe kan de nieuwste generatie ultrasone sensoren hier precies aan bijdragen?
  • Industrie 4.0-toepassingen vereisen wel eens ver afgelegen meetpunten en maken gebruik van gegevens in IT-platformen die buiten de traditionele besturingscircuits liggen. Dit vereist vaak de inzet van automatiseringscomponenten die specifiek voor dit doel ontworpen moeten zijn. Wat zijn precies de draadloze M+O ultrasone sensoren die in deze context steeds meer gegeerd worden?

Over Pepperl+Fuchs

De 6300 medewerkers van Pepperl+Fuchs realiseerden in 2019 een wereldwijde omzet van 715 miljoen EUR. De groep is toonaangevend op het gebied van industriële sensortechnologie en explosiebeveiliging. Het hoofdkantoor in Mannheim, Duitsland, vormt de kern van de technische expertise van het bedrijf, waar ingenieurs en specialisten dagelijks de nieuwste technologieën en producten onderzoeken en ontwikkelen. Vanuit een klein familiebedrijf dat in 1945 ontstond, groeide Pepperl+Fuchs uit tot een groep met meer dan 40 dochterondernemingen met een vertegenwoordiging op alle continenten. Onze wereldwijde aanwezigheid geeft ons het beste van twee werelden: de hoogste technische standaarden gecombineerd met efficiënte en kosteneffectieve productiefaciliteiten. Pepperl+Fuchs ontwikkelde zich wereldwijd tot een partner voor iedereen die aan de slag is met automatiseringstechnologie. Het bedrijf beschikt over het meest uitgebreide portfolio van kwaliteitscomponenten die geschikt zijn voor de hedendaagse eisen van de productie- en procesautomatisering.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.