Nieuwe niveaucontroller vereenvoudigt radarmetingen

Niveaucontroller

Siemens presenteert de nieuwe Sitrans LT500 flow- en niveaucontroller. De Sitrans LT500 controller is geschikt voor radar- , ultrasone- en universele tweedraads 4-20 mA transmitters.

Deze flow- en niveaucontroller levert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid die bij allerlei toepassingen noodzakelijk zijn – van eenvoudige niveauregeling tot complexe pompregelingen. Met maximaal twee meetpunten, zes regel- of alarmrelais, twee discrete ingangen, drie analoge uitgangen en diverse communicatieopties, waaronder Profibus en Profinet, is Sitrans LT500 een aantrekkelijke optie voor al uw meettoepassingen.

  • Bewezen procesoptimalisatie – van eenvoudige niveaumetingen tot aan complexe pompregelingen
  • Bedieningstoetsen, display en programmeerbare functies zorgen voor eenvoudige inbedrijfstelling en bieden ondersteuning bij diagnoses
  • Breed scala aan applicaties in vrijwel alle marktsegmenten, waaronder afvalwater en drinkwater

Mede door de betrouwbaarheid van de Sitrans LT500 wordt de bedrijfszekerheid van de installatie verhoogd en komt de gebruiker minder bloot te staan aan gevaarlijke situaties: het is niet nodig om in tanks te klimmen, over putten te leunen of in krappe ruimtes te kruipen om instrumenten te onderhouden, dan wel te bedienen.

De niveaucontroller heeft een display en vier bedieningstoetsen voor lokale configuratie of monitoring van data. Configuratie op afstand via HART, Profibus, Profinet communicatie en Simatic PDM is ook mogelijk. Uitgebreide alarm- en diagnose functies helpen kostbare overvulling te voorkomen, waardoor de veiligheid van personeel, apparatuur en het milieu is verzekerd.

Dankzij de geïntegreerde pompregelingen kunt u middels de Sitrans LT500 uw pompen effectiever en efficiënter aansturen, wat direct resulteert in besparing van de energiekosten. Tevens wordt de levensduur van de pomp verlengd en vermindert het onderhoud aan de pomp waardoor ook hier kosten worden bespaard.

De integratie van niveaumeters dan wel procesinstrumentatie aan de installatie opent nieuwe mogelijkheden; het analyseren van het proces, het identificeren van procesverbeteringen, alsmede het verhogen van de bedrijfszekerheid en veiligheid van de installatie. Gebruikers kunnen de gemeten proceswaarden of diagnose- en onderhoudsinformatie controleren vanuit de controlekamer of verbinding maken met MindSphere, het cloudgebaseerde, open IoT-besturingssysteem van Siemens.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.