Verplaatsing- en hellingsensor posiwire WST-Serie

9
posiwire trekdraadsensor

posiwire trekdraadsensor WST-serie combineert verplaatsing- en inclinatiemeting

In veel toepassingen moeten zowel verplaatsing als de hellingshoek bepaald worden. Het combineren van beide sensoren in één sensorbehuizing heeft voordelen, het bespaart kosten, installatieruimte, bekabeling en installatietijd.

De posiwire trekdraadsensor WST-serie biedt een dergelijke gecombineerde verplaatsing- en inclinatiemeting. De nieuwe generatie sensoren zijn uitgerust met contactloze, magnetische multihall-encodertechnologie en daarmee aanzienlijk robuuster dan conventionele kabelsensoren die optische encoders of potentiometeroplossingen gebruiken. De hellingshoek wordt gemeten door een geïntegreerd hellingsensorelement op basis van MEMS-technologie. De sensor is geschikt voor gebruik in ruwe omgevingen zoals in mobiele machines.

De posiwire WST-serie sensor meet een lineaire positie tot 20.000 mm en inclinatie tussen +/- 180 ° in 1 as. De sensor is verkrijgbaar met een digitale uitgang CANopen en voor veiligheidstoepassingen de CANopen redundant. De lineariteit van de sensoren is tot +/- 0,05% van het meetbereik voor lineaire positie en tot 0,05 ° voor de hellingshoek. De sensor heeft beschermingsklasse IP67/IP69.

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.