Van Halteren wil projectenbedrijf van Bosch Rexroth overnemen

Van Halteren

Beide ondernemingen ondertekenden op 29 september 2021 een overeenkomst met betrekking tot de transactie. Met de Large Projects activiteiten ontwikkelt en produceert Bosch Rexroth grote cilinders en voert het grote projecten uit in de Marine & Offshore, Civiele Techniek, Motion & Research Technology en Renewable Energy. De onderneming levert ook de bijbehorende service. Alle circa 250 werknemers van het projectenbedrijf in Boxtel zullen overgaan naar Van Halteren. De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de fusiecontrole. De partijen hebben afgesproken de koopprijs niet bekend te maken.

“Met Van Halteren hebben wij voor Large Projects te Boxtel een nieuwe eigenaar gevonden die de eigen activiteiten goed kan aanvullen en onze medewerkers een positief langetermijnperspectief kan bieden. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar actief in de industriële sector en ook al vele jaren in de projecten business. Van Halteren waardeert daarom de sterke technische capaciteiten en de diepgaande, specifieke knowhow van onze medewerkers”, aldus Steffen Haack, lid van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth en verantwoordelijk voor engineeringactiviteiten en voor de divisie Industrial Hydraulics.

Van Halteren is een groep van industriële bedrijven die zich richten op het leveren van producten en technologieën aan klanten uit verschillende markten zoals zijn o.a. Industrie en Hoogspanning. Het familiebedrijf Van Halteren, opgericht in 1969, is wereldwijd actief en levert hoogwaardige technische producten en diensten met een sterke servicegerichtheid aan haar klanten. In de loop der jaren heeft Van Halteren een schat aan ervaring opgedaan in de large projects activiteiten. Als derde generatie familiebedrijf, voert Van Halteren een langetermijnstrategie die is gebaseerd op betrouwbaarheid, technologische innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Van Halteren staat er om bekend veel in de eigen bedrijven te investeren om zo een vooraanstaande positie te behouden in de belangrijkste markten. Zo wordt jaarlijks veel geïnvesteerd in procesverbeteringen, productontwikkeling en de opleiding van medewerkers. Het middelgrote technologiebedrijf heeft wereldwijd circa 400 medewerkers in dienst op vijf locaties.

“De overname van de Large Projects activiteiten van Bosch Rexroth in Boxtel is voor ons een mooie kans en past binnen de groeistrategie van de bedrijvengroep. Het is een belangrijke uitbreiding van ons bestaande productportfolio op het gebied van industriële technologie en zal ons een impuls geven op weg naar verdere groei en diversificatie, bijvoorbeeld op het gebied van bewegingssimulatie, infrastructurele projecten, duurzame energie en oplossingen voor energiebeheer. Wij kijken ernaar uit om ervaren collega’s met hun vakkennis toe te voegen aan ons team”, aldus Izaak Veerman, CEO van Van Halteren.

Met het projectenbedrijf adviseert en levert Bosch Rexroth zijn klanten niet alleen de juiste aandrijf- en besturingstechnologie. De onderneming treedt ook op als algemeen aannemer – van de coördinatie van een groot aantal leveranciers tot het projectmanagement tot de inbedrijfstelling – en neemt de verantwoordelijkheid voor het systeem op zich.

In de afgelopen decennia heeft Bosch Rexroth met succes een groot aantal complexe grote projecten over de hele wereld voltooid, zoals bijvoorbeeld de aandrijf- en besturingsoplossing voor de Maeslantkering, een van de belangrijkste stormvloedkeringen van de Deltawerken in Nederland.
In het voorjaar van 2021 heeft Bosch Rexroth de intentie tot verkoop van het projectenbedrijf aangekondigd. Het verwerven en uitvoeren van grote projecten past niet meer binnen de kernactiviteiten en -strategie van Bosch Rexroth, die zich concentreert op industriële en mobiele hydrauliek en fabrieksautomatisering. De zoektocht naar een industriële investeerder die de Large Projects activiteiten op verantwoorde wijze voortzet, is nu afgerond – met slechts vijf maanden tussen de aankondiging en de selectie van de koper tot de ondertekening.

De Bosch Groep blijft ook na de verkoop van de Large Projects activiteiten aanwezig op de locatie in Boxtel. De landelijke verkoop- en serviceorganisatie van Bosch Rexroth in Nederland zal hier gevestigd blijven. Daarnaast zal de locatie Boxtel in de toekomst ook onderdak bieden aan delen van de administratie van de Bosch Groep in Nederland. De Bosch Groep zal in de toekomst ongeveer 200 medewerkers in Boxtel in dienst hebben.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie