Duitse Innovatieprijs 2021 gaat naar Bosch Rexroth

Bosch Rexroth

Prijswinnaar Bosch Rexroth: automatiseringsplatform dat de markt radicaal verandert

Een innovatie die een hele markt verandert: ctrlX AUTOMATION van Bosch Rexroth geeft een compleet nieuwe definitie aan automatisering in de industrie. Deze innovatiekracht wordt nu onderstreept met een belangrijke onderscheiding: de Duitse Innovatieprijs 2021. Dit initiatief, dat in 2010 werd opgericht door WirtschaftsWoche, Accenture en EnBW, riep Bosch Rexroth op 25 juni onder het beschermheerschap van de Duitse minister Peter Altmaier uit tot winnaar in de categorie “Grote ondernemingen”. De prijsuitreiking vond plaats in de vorm van een digitaal evenement.

“ctrlX AUTOMATION is het brein van de moderne fabriek”, verklaart Dr. Marc Wucherer, lid van de Raad van Bestuur bij Bosch Rexroth AG, en vervolgt: “Met het platform automatiseren gebruikers hun processen, het spreekt verschillende programmeertalen en integreert verschillende systemen voor gegevensoverdracht.” Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen die de oplossing onderscheiden van conventionele starre automatiserings-oplossingen en ctrlX AUTOMATION tot een belangrijke bouwsteen maken voor de fabriek van de toekomst.

Op eenvoudige wijze brengt ctrlX AUTOMATION zo voorheen gescheiden werelden samen in een consequent open en modulair systeem: machinebesturing, informatietechnologie (IT) en het Internet of Things (IoT) – want in de moderne industrie zijn deze van elkaar afhankelijk. Het platform biedt alle benodigde software- en hardwarecomponenten voor automatiseringsoplossingen. Bovendien kunnen gebruikers individuele oplossingen downloaden als apps in een ecosysteem of ze zelf creëren en snel operationeel maken. Deze software- en engineeringbenadering creëert nieuwe vrijheidsgraden en bijna onbeperkte toepassingsmogelijkheden.

“ctrlX AUTOMATION is al in bijna 300 klantprojecten geïmplementeerd. Bovendien groeit ons ctrlX World ecosysteem – we hebben nu 20 partners. Een belangrijk voordeel van het automatiseringsplatform is dat het de domeinkennis van Bosch Rexroth, van externe leveranciers en van klanten samenbrengt. Op deze manier komen automatiseringsoplossingen tot stand door co-creatie, en al met al wordt de beste oplossing voor elke toepassing bereikt”, aldus Philipp Guth, Senior Vice President van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG.

De eigenschappen van ctrlX AUTOMATION voldoen daarmee aan de eisen van de VUCA-wereld – d.w.z. volatiele, onzekere, complexe en ambivalente markten. Het stelt gebruikers in staat om flexibel, onafhankelijk, toekomst- maar ook datavast te handelen als het gaat om vraaggerichte kosten. Daarmee is het een contra-ontwerp ten opzichte van de vroegere automatiseringssystemen. Dit feit overtuigde ook de jury van de Duitse Innovation Award, die baanbrekende producten en processen uit Duitsland eert. Philipp Guth nam de prijs in ontvangst.

Op de Hannover Messe in april won Bosch Rexroth ook de Hermes Award – de meest prestigieuze internationale industrieprijs – voor de SVA R2 Subsea Valve Actuator, waarmee het bedrijf al een hoge onderscheiding kreeg voor zijn innovatieve kracht.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie