Vakbeurzen Wire, Tube en Valve World Expo

Vakbeurzen

Vakbeurzen wire en Tube eind maart 2020

Vakbeurzen voor metaalproductie, metaalver- en bewerking, voor draad, kabel en buizen, ijzer en staal, hebben in Düsseldorf een lange traditie. Metals and Flow Technologies worldwide – zo luidt de slogan, die het internationale portfolio van de draad-, kabel- en buizenvakbeurzen, die sinds 2010 door de vakbeurs voor industriële afsluiters (VALVE WORLD EXPO) wordt aangevuld, beschrijft. Iedere vier jaar vinden bovendien de hoogtepunten van de branches GIFA/METEC/THERMPROCESS en NEWCAST op het beursterrein van Düsseldorf plaats.

Sinds meer dan 30 jaar vinden wire en Tube gezamenlijk in Düsseldorf plaats. Als de nr. 1-beurzen voor hun industriebranches, hebben ze zich tot ver buiten de grenzen van de deelstaathoofdstad een naam als internationale topspeler van hun branches verworven. Ze hebben ertoe bijgedragen dat Düsseldorf, als economische metropool van Noordrijn-Westfalen, wereldwijd een uitstekende naam als platform voor industriële innovaties heeft opgebouwd.

Er zijn wereldwijd inmiddels elf internationale satellieten voor de industriesegmenten van wire en Tube. Daartoe behoren naast de toonaangevende beurzen wire en Tube in Düsseldorf, de satellieten wire en Tube China in Shanghai, wire en Tube India in Mumbai wire en Tube Russia in Moskou, wire en Tube Southeast Asia in Bangkok, wire South America en TUBOTECH in Sao Paolo en Tube & Pipe Producers en Suppliers Pavilion tijdens FABTECH in Chicago. Een wereldwijd portfolio met voldoende groeipotentieel.

Bovendien vinden iedere twee jaar in het congrescentrum op het beursterrein van Düsseldorf de internationale conferenties van de brancheverenigingen, Cabwire voor wire en de ITA-conferentie voor Tube plaats.

Het topevenement voor de key-players van de wire-industrieën wordt door de internationale verenigingen IWMA (International Wire & Machinery Association) en IWCEA (International Wire and Cable Exhibitors Association) georganiseerd en uitgevoerd. De unieke, wereldwijd actieve buizenassociatie ITA (International Tube Association) is verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de ITA-conferentie (tube).

Sinds 2010 vindt de vakbeurs VALVE WORLD EXPO met een groeiend succes in Düsseldorf plaats. Als toonaangevende beurs voor industriële afsluiters (kleppen en ventielen), heeft ze inmiddels satellieten in de USA en China. VALVE WORLD EXPO AMERICAS in Houston en VALVE WORLD EXPO ASIA in Shanghai hebben zich tot als regionale vakbeurzen met begeleidende conferenties tot dé key-players van hun industrie in de desbetreffende landen ontwikkeld.

Of het nu in Duitsland, Brazilië, China, India, Rusland, Thailand of de USA is – Messe Düsseldorf organiseert wereldwijd samen met haar buitenlandse dochterondernemingen en in samenwerking met internationale verenigingen vanuit de industrie en het bedrijfsleven en organisatoren ter plaatse uitstekende satellietevenementen. Ze hebben als informatie- en orderplatform voor de desbetreffende regio’s naam verworven.

Lees ook:
Empack is de vakbeurs voor de verpakkingssector
Vakbeurs voor industriele warmtewisselaars
IoT, industry 4.0 en cybersecurity

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.