Valve World EXPO met industriële afsluiters en kleppen voor waterstof

Valve World Expo Afsluiters

Waterstof lijkt overal een gespreksthema te zijn, maar hoe gaan de sleuteltechnologiebranches van industriële afsluiters en kleppen hiermee om? Hoe kunnen bestaande gasleidingen kostenefficiënt worden omgebouwd, wanneer worden er genoeg nieuwe leidingen geproduceerd en door het hele land ingezet, en zal de productie van waterstof in de toekomst goedkoper worden? Waar zijn de vakmensen die de leidingen bouwen en vullen?

Vraag op vraag aan een industrie met industriële afsluiters en kleppen die zich in rap tempo ontwikkelt. Van 3 tot 5 december 2024 tonen 327 exposanten uit 29 landen hun innovaties voor de energietransitie. Dit gebeurt op de vakbeurs VALVE WORLD EXPO, inclusief een bijbehorende conferentie in Düsseldorf. Een zeer goede tussenstand, die slechts 60 exposanten van het uiteindelijk aantal exposanten uit 2022 is verwijderd – en dat al 10 maanden voor aanvang van de beurs.

VALVE WORLD EXPO met groot aanbod afsluiters

Het aanbod van de nummer 1-vakbeurs voor industriële afsluiters varieert van krachtige machines en installaties tot kleine gespecialiseerde kleppen en omvat daarmee de hele waardeketen op het gebied van industriële afsluiters. Momenteel is al 11.200 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte geboekt, bijna net zoveel als het totale evenement in 2022 (11.450 m²) in beslag nam.

Dat de branche een groot vertrouwen in haar toonaangevende vakbeurs heeft blijkt uit de huidige overtuigende tussenstand van de aanmeldingen. Naast Duitse bedrijven zullen ook exposanten uit Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, de Verenigde Staten, India en China zich in Düsseldorf presenteren.

Elke twee jaar verzamelt de sector zich op de internationale topconferentie over industriële afsluiters. Daar delen ze innovaties, trends en oplossingen. “Düsseldorf als hotspot voor de industrie van industriële afsluiters – met een hoogwaardig bezette conferentie, de Valve Star Awards en de duurzame ecoMetal trails – een absoluut must voor de performers van de branche,” belooft Daniel Ryfisch, projectdirecteur van Valve World. Samen met zijn team kijkt hij uit naar de start van de beurs op 3 december.

VALVE WORLD EXPO met ecoMetals

Ook in 2024 wordt VALVE WORLD EXPO door de ecoMetals-campagne van Messe Düsseldorf geflankeerd. Met een QR-code kunnen bezoekers zelf beslissen wanneer ze hun tour langs de stands van geselecteerde exposanten plannen. Daar kunnen zij ter plaatse te ervaren hoe duurzaam deze bedrijven in hun fabrieken produceren.

De Valve Star Awards keren terug in 2024. Na een succesvolle start in 2022, erkennen ze opnieuw innovatieve bedrijven en hun producten. Exposanten kunnen voor aanvang van de beurs hun producten door middel van een beknopt formulier indienen. Op die manier komen ze in aanmerking voor deelname aan de Valve Star Awards. Na de conferentie volgt een online stemming. De winnaars ontvangen hun prijzen tijdens de beurs in Düsseldorf. Ze vallen in vier categorieën: Afsluiters, Aandrijvingen, Afdichtingstechniek en de speciale categorie Industrie 4.0/Automatisering bekroond.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie