Vakbeurs METAV opent na vier jaar opnieuw haar deuren

Vakbeurs METAV Digitaal

Vakbeurs METAV, de internationale tentoonstelling voor metaalbewerkingstechnologieën, opent na vier jaar voor het eerst weer haar deuren. Meer dan 180 exposanten uit 16 landen tonen tot 24 juni in Düsseldorf hun innovaties, producten en diensten voor de industriële productie.

Tijdens de Kick-off van vakbeurs METAV zei Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van de METAV-organisator VDW (Duitse vereniging van machinefabrikanten): “We zijn verheugd om alle exposanten deze week weer te zien. De recente orderniveaus, die in april met 37 procent jaar-op-jaar waren gestegen, zijn het bewijs van de sterke vraag naar investeringen in de industrie. En daarom zijn we ervan overtuigd dat onze exposanten deze week klanten zullen aantreffen die graag willen kopen, en dat er zeer goede vooruitzichten zijn op goede zaken.”

In vergelijking met het huidige cijfer schreven zich oorspronkelijk meer dan twee keer zoveel bedrijven in voor vakbeurs METAV in 2022 – ondanks het feit dat het evenement in de afgelopen vier jaar is uitgesteld, geannuleerd en in digitale vorm is uitgevoerd. “Veel bedrijven konden zich echter niet aanpassen aan het laatste pandemiegerelateerde uitstel van maart tot juni, omdat hun agenda’s al te vol zaten met andere beurzen, bedrijfsinterne tentoonstellingen en evenementen”, legde Schäfer uit. Voor de vakbeurs METAV in 2024 verwacht hij een normalisering van het deelnameniveau, aangezien de markt in en rond Nordrhein-Westfalen bekend staat om zijn grote potentieel.

Al meer dan 40 jaar brengt vakbeurs METAV metaalbewerkingsdeskundigen samen in het hart van Europa’s grootste industriële agglomeratie. “De schijnwerpers zijn hier niet alleen gericht op de managers en inkopers van de belangrijkste klantindustrieën, maar vooral op de mannen en vrouwen die de machines daadwerkelijk bedienen”, aldus Schäfer. Zij zijn vaak de eersten in het bedrijf die potentiële gebieden voor optimalisatie herkennen en zich realiseren wanneer nieuwe oplossingen nodig zijn. Daarom zijn zij en hun expertise zo waardevol als het gaat om het nemen van aankoopbeslissingen. Vakbeurs METAV biedt een compact overzicht om hen daarbij te helpen. Exposanten van alle groottes tonen het volledige gamma en de creatieve kracht van productietechnologie.

De VDW tilt zijn engagement voor de volgende generatie ondernemers nu naar een nieuw niveau. In totaal 13 bedrijven uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland presenteren hun producten en diensten op twee gemeenschappelijke stands – één voor nationale en één voor internationale start-ups. De oprichters van deze bedrijven hebben in de afgelopen tien jaar besloten hun vertrouwde werkomgeving te verlaten en alleen verder te gaan om hun innovatieve ideeën zelfstandig te ontwikkelen. Zij hebben vakbeurs METAV correct geïdentificeerd als een platform dat jonge bedrijven kan helpen vaste voet op de markt te krijgen en dat aantrekkelijke randvoorwaarden biedt om hen te helpen hun bedrijf te laten groeien.

De Duitse bedrijfsoprichters worden gesteund door het Duitse federale ministerie van Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK). De VDW heeft ook een eigen platform gelanceerd speciaal voor internationale start-ups. Sommige van deze bedrijven zullen hun product- en procesinnovaties voor het eerst aan een groter vakpubliek tonen.

Meer informatie over de vakbeurs METAV

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie