Maakindustrie Expo maakt eerste programmaonderdelen bekend

Vakbeurs Maakindustrie Expo

De tweede editie van vakbeurs Maakindustrie Expo (MIX) is op woensdag 10 en donderdag 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg. Beursorganisator Easyfairs maakt nu in aanloop naar deze vakbeurs Maakindustrie Expo de eerste details bekend voor 2023, zoals de onthulling van meerdere nieuwe deelnemers, de eerste onderdelen van het kennisprogramma en de verschillende experiences.

Na de succesvolle lancering van vakbeurs Maakindustrie Expo in 2022, is beursorganisator Easyfairs dit jaar voornemens om de vakbeurs uit te breiden naar 4 hallen met meer dan 100 exposanten. Inmiddels staat de teller al op bijna 70 deelnemers, waaronder nieuwe namen als ZEISS Group, Bystronic Benelux, Stevast Techniek en Aparatenfabriek ARA. Ook meerdere exposanten van vorig jaar zijn er in 2023 weer bij, zoals Masevon, Brunink Technology, PM en IJssel Technologie. “De vakbeurs Maakindustrie Expo staat er nu al goed voor en ook de vooruitzichten zijn positief. Als bezoeker vind je in mei exposanten die jou in elke stap van het proces kunnen ondersteunen: van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van de productie”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beursorganisatie.

Digitale innovatiehub, 3D experience en materialententoonstelling

Grondstoffen zijn schaars en bedrijven worden uitgedaagd om andere materialen te gebruiken. Daar speelt Maakindustrie Expo op in door een materialententoonstelling van Material District op de beurs toe te voegen. Verder komt er ook een digitale innovatiehub voor industrieel toepaste Augmented en Virtual Reality naar vakbeurs Maakindustrie Expo. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. Daarnaast vertegenwoordigt Binder 3D samen met een aantal partners een 3D experience. Met verschillende 3D printers laten zij printtechnieken zien. Denk aan printen met harsen en printen met grote modellen.

Kennisprogramma vakbeurs Maakindustrie Expo

Plaggenmarsch: “Het is belangrijk om bij te blijven in deze snel veranderende wereld. Er speelt veel op het gebied van flexibeler producten, automatiseren, digitalisering en circulariteit. Ook zijn er uitdagingen als het tekort aan personeel, schaarste aan grondstoffen en de hoge energieprijzen maakt dat de maakindustrie voor grote veranderingen staat. Kennis opdoen is een must, net als het delen van ervaringen. Daarom is een platform als vakbeurs Maakindustrie Expo waar theorie en praktijk samenkomen van essentieel belang.”

Om dit te realiseren verzorgt Koninklijke Metaalunie en Teqnow het kennisprogramma met een zestal lezingen over actuele thema’s, zoals effectief werkvoorbereiden, de weg naar snel en winstgevend robotiseren en hoe werkt een productconfigurator? Dit jaar hebben we naast de kennisstudio ook een exposantenstudio waar exposanten een klantcase toelichten. Het kennisprogramma met actuele thema’s is ook via een livestream te volgen. Meer informatie is te vinden op www.mixnoordoost.nl.

LinkedIn training

In samenwerking met Koninklijke Metaalunie en Verenigde Maakindustrie Oost organiseert de vakbeurs Maakindustrie Expo een LinkedIn training voor de maakindustrie. Daarmee krijgt de eerste editie van deze training een vervolg, dat destijds een succes was en beoordeeld werd met een 9.2. Social selling expert Jorrit Drieënhuizen van Centraal Beheer geeft praktische tips en nieuwe inzichten om LinkedIn en social selling succesvol toe te passen in de dagelijkse praktijk. Ook deze vervolgtraining is inmiddels volgeboekt.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie