Terugslagkleppen voor rookgasontzwaveling

Terugslagkleppen

SISTO Armaturen S.A. in Luxemburg, een dochtermaatschappij van de KSB Groep, past zijn onderhoudsvrije terugslagkleppen van het type SISTO-RSK met succes toe in de reinigingsinstallaties voor rookgassen in een wereldwijd opererend chemisch concern. De afdichting van de doorlaat wordt gerealiseerd door een met rubber beklede klep zonder draaiende onderdelen en zonder huisdoorvoer. Daarmee bieden de afsluiters een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

Bij omvangrijke vergelijkingsproeven is aangetoond dat het elastomeer van de Luxemburgse producent gelijkwaardig is aan het speciale elastomeer van het chemieconcern. Daarom kunnen de afsluiters ook in de uiterst corrosieve circuits van de rookgasreinigingsinstallaties worden toegepast. Omdat alle onderdelen die met het medium in aanraking komen met rubber zijn bekleed, is een hoge bestendigheid tegen corrosie en abrasie gegarandeerd.

Niet manipuleerbare terugslagkleppen

De terugslagkleppen zijn medium-gestuurd. Dit betekent dat hun werking niet van buitenaf kan worden gemanipuleerd. Ook bij geringe doorstroomhoeveelheden, die kunnen optreden wanneer toerengeregelde pompen in bedrijf zijn, blijft de klep stabiel in zijn positie en vertoont deze geen neiging tot klapperen (vibreren).

Door het stromingsgunstige ontwerp met vrije doorlaat hebben de afsluiters van de serie SISTO-RSK een stromingsweerstand die tot 45 procent lager is dan andere terugslagkleppen.

Doorslaggevend voor de keuze van deze terugslagkleppen is vaak het korte stabiliseringstraject voor het te verpompen medium. Slechts een nominale maatlengte voor en achter de afsluiter is voldoende voor een betrouwbare werking. De afsluiter kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd. De nodulair gietijzeren huizen zijn in de nominale diameters van 25 tot 300 leverbaar en zijn ontworpen voor een nominale druk van 16 bar.

KSB

KSB is een producent van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie