Intelligent Valve van Siemens levert tot 37% energiebesparing

Intelligent Valve

De Intelligent Valve van Siemens Smart Infrastructure is een zelfoptimaliserende, dynamische afsluiter met connectiviteit die nu een unieke Adaptive Flow Optimizer heeft. De technologie, in combinatie met nieuwe functies zoals automatische voorinstellingen, continue optimalisatie van de delta T-begrenzing en rapportagefuncties, maakt het mogelijk om kosten- en energiebesparingen te realiseren met behoud van comfort voor de gebruikers van het gebouw. Voor het eerst evalueert de Intelligent Valve acties autonoom, voert deze uit en communiceert met de gebouwbeheerder via BACnet, Modbus RTU en Cloudverbinding.

“De unieke Adaptive Flow Optimizer maakt de Intelligent Valve efficiënter en concurrerender dan conventionele drukonafhankelijke regelafsluiters, de zogenoemde PICV. De automatische voorinstellingsfunctie geeft de afsluiter nu de mogelijkheid om tijdens bedrijf automatisch de volumestroom-preset aan te passen en zichzelf te regelen. Dit maakt tot 37% energiebesparing mogelijk voor koel- en ventilatiesystemen,” zegt Jan Rooks, Product Manager bij Siemens Smart Infrastructure.

Kleinere kans ingrijpen delta T

Het ingebouwde leermechanisme is gebaseerd op de systeemvraag en vermijdt een maximale volumestroom wanneer dit niet nodig is. Dit verkleint de kans dat de delta T begrenzingsregeling moet ingrijpen, wat comfortverlies zou veroorzaken. Dankzij de automatische voorinstelling verloopt de installatie snel en eenvoudig omdat het systeem geen stroom nodig heeft en de installateur niet elke afsluiter meerdere keren hoeft af te stellen. Op deze manier ondersteunt de afsluiter out-of-the-box installatie.

De zelfaanpassingsfunctie van de Intelligent Valve vangt veranderingen in gebruik soepel op, en helpt onder andere om het systeem continu te optimaliseren en fouten en afwijkingen onmiddellijk te detecteren. Het zelftestrapport vereenvoudigt het documenteren van de instellingen en maakt de efficiëntie van het systeem op elk gewenst moment inzichtelijk. Omdat het systeem het rapport genereert, worden invoer- en overtypfouten voorkomen. Daarnaast vergemakkelijkt de RS458-aansluiting voor Modbus RTU-netwerken de integratie in gebouwautomatiseringssystemen en kan de werking van de apparatuur overal ter wereld worden bewaakt.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie