Intelligente positieterugkoppeling voor pneumatische lineaire kleppen

Intelligente positieterugkoppeling

Bij de ontwikkeling van de nieuwe, intelligente unit voor positieterugkoppeling van het type SK-i LED, is veel aandacht gegeven aan de speciale eisen die door de biotechnologische, fijnchemische en farmaceutische industrie worden gesteld.

Het nieuwe apparaat met intelligente unit voor positieterugkoppeling van SISTO Armaturen S.A., een onderneming van de KSB Groep, registreert continu de klepslag. De eindposities van de klep worden in een microcontroller opgeslagen. Het handmatig en tijdrovend afstellen komt daarmee te vervallen. De initialisatie kan ter plaatse automatisch plaatsvinden via een geïntegreerde magneetsensor of op afstand vanuit de controlekamer via het procesbesturingssysteem.

De SISTO-SK-i LED wordt aangesloten via een M12-connector (24 volt) en is na initialisatie direct gebruiksklaar. Alle belangrijke informatie, zoals de klepstand, stand-by en storingen, wordt weergegeven door middel van gekleurde en duidelijk zichtbare LED’s. Daarmee is een betrouwbare detectie van de klepstatus mogelijk, ongeacht de inbouwpositie. Optioneel is de SISTO-SK-i LED ook verkrijgbaar met AS-Interface.

Indien gewenst kan de gebruiker ook een 3/2-weg magneetventiel voor enkelvoudig werkende pneumatische aandrijvingen integreren in de IP65-conforme kunststof of RVS behuizing. Het gladde oppervlak van de behuizing maakt deze gemakkelijk en efficiënt te reinigen. Voor speciale vereisten is een uitvoering in RVS (1.4404) met intelligente unit voor positieterugkoppeling optioneel verkrijgbaar.

KSB is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie