Technologiespecialist Wilo neemt Abionik Groep over

Wilopark

Technologiespecialist Wilo Groep vergroot expertise in de waterbehandeling

De technologiespecialist Wilo heeft de Berlijnse Abionik Groep overgenomen van de private equity onderneming BID Equity en andere aandeelhouders. Wilo vergroot daarmee zijn expertise als probleemoplosser in de waterbehandeling. Abionik heeft 11 productie- en verkoopvestigingen in Europa en Azië en telt 170 medewerkers. Tot de Abionik Groep behoren onder andere de bedrijven MARTIN Systems, LIKUSTA Umwelttechnik en Steinhardt. De bedrijven zijn gespecialiseerd in de behandeling van afval- en regenwater en hoogwaterbeheersing.

“Met de aankoop van de Abionik Groep diversificeren wij onze portfolio in het marktsegment waterbeheer en volgen wij consequent onze strategische oriëntering als aanbieder van oplossingen voor de behandeling van water en afvalwater. Met een sterke focus op energie-efficiëntie en duurzame producten deelt de Abionik Groep onze waarden”, aldus Oliver Hermes, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van de Wilo Groep. “Het wereldklimaat heeft pioniers nodig. Als technologiespecialist willen wij niet alleen energie-efficiëntie bevorderen, maar ook een pionier zijn in klimaatbescherming en digitale technologie. Wij zijn ervan overtuigd, dat de intelligentste producten de meest energie-efficiënte zijn. Digitale transformatie, energie-efficiëntie en klimaatbescherming staan voor ons dan ook in nauw onderling verband.”

Met de producten van de Abionik Groep, het bestaande Wilo-portfolio én dat van het in 2016 overgenomen bedrijf GVA, biedt de technologiespecialist haar klanten in de marktsegmenten waterbehandeling en industrie altijd een passende oplossing. Alle producten en diensten van Abionik – van de geïntegreerde compacte afvalwaterzuiveringsinstallatie tot hoog-efficiënte filtermodulen – zijn erop gericht het verbruik van hulpbronnen en energie, schadelijke stoffen en andere verontreinigingen duurzaam te verminderen. Wilo en Abionik vullen elkaar dan ook uitstekend aan als duurzame partners die meerwaarde voor klanten creëren.

Over Wilo

De Wilo Groep is een van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen en pompsystemen voor de gebouwentechniek, watermanagement en de industrie. In de afgelopen decennia transformeerde het bedrijf van verscholen naar zichtbaar en vervolgens tot de ‘connected’ marktleider. Wilo telt tegenwoordig wereldwijd 8.000 medewerkers. Met innovatieve oplossingen, intelligente producten en individuele diensten zorgt Wilo op een slimme, efficiënte en klimaatvriendelijke manier voor verplaatsing van water. Met de producten, oplossingen, processen en businessmodellen staat Wilo als digitale pionier binnen de industrie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.