Solids, Pumps & Valves en M+R vakbeurzen gaan door

Vakbeurs Pumps & Valves Geen gastekort

De internationale beursorganisator Easyfairs trapt dit najaar af met het eerste gerichte event voor de procesindustrie. De vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en nieuw dit jaar vakbeurs M+R, vinden op 6 & 7 oktober 2021 gelijktijdig plaats in Rotterdam Ahoy. Bas van Gent, Business Unit Director Industrial: “Eindelijk mogen en kunnen we elkaar weer face-to-face ontmoeten en nieuwe innovaties ontdekken. Niet alleen wij hebben dit gemist, maar we merken ook dat de doelgroep van dit evenement zeer positief staat tegenover een bezoek.”

Het unieke van de combinatie van deze vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R is dat professionals uit de procesindustrie er oplossingen vinden voor het gehele proces. Traditionele componenten en installaties voor droge (Solids) en natte processen (Pumps & Valves) staan centraal. Nieuw deze editie is vakbeurs M+R. Een gericht event met focus op procesinstrumentatie en –automatisering. Van Gent: “Met de toevoeging van vakbeurs M+R spelen we in op trends als digitaliseren en meer autonoom werken. Het evenement transformeert zich hierdoor van een event met voornamelijk traditionele componenten en installaties naar een totaalplatform met meer focus op innovatie.” De bezoekers treffen op vakbeurs M+R o.a. Vega, Transtech, Lans Nivotherm, Elscolab, SMAR Nederland, Sick en Endress + Hauser.

Conferentieprogramma en Recycling Area

Ook tijdens de 2021-editie van dit evenement staat kennis delen centraal. Van Gent: “We hebben gemerkt tijdens de 2019-editie dat er veel animo was voor het conferentieprogramma. Twee dagen lang hadden we twee volle theaters.” Dit jaar delen de partners ISPT, KWR, TNO, Deltalinqs, iTanks & Aptean Foodware 365 kennis over optimalisatie van installaties, duurzaam produceren en veilig werken. Op de Recycling Area staan de exposanten Pal S.r.l, Muller Beltex B.V. en Tawi. Bij deze deelnemers staan oplossingen centraal die inspelen op recycling en circulariteit in de procesindustrie. Van Gent: “Ondanks dat deze editie anders is dan we gewend zijn, kijken we meer dan ooit uit om elkaar weer te ontmoeten. Bezoekers ontmoeten hier diverse bekende en mogelijk nog niet bekende leveranciers en kunnen daarnaast inspirerende workshops en presentaties bijwonen die hen verder helpen met de uitdagingen van vandaag en morgen.”

Veilig zaken doen

Easyfairs doet er alles aan om het beursbezoek zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Toegang tot de beursvloer van Solids, Pumps & Valves en M+R is daarom alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (volledige vaccinatie, herstelbewijs of negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud). Onlangs organiseerde Easyfairs al haar eerste beurs sinds een jaar tijd, namelijk de inkoopbeurs Trendz. Deze is succesvol verlopen. Op dit moment bereidt Easyfairs zich voor op de volgende reeks aan beurzen, waaronder de verpakkingsbeurs Empack.

Smart badge voor bezoekers

Alle beursbezoekers krijgen bij binnenkomst een smart badge. Met deze technologie wordt het nog makkelijker om informatie te verzamelen tijdens een beursbezoek. Door de komst van de smart badge technologie kunnen bezoekers op eenvoudige wijze de interessante stands scannen met de bezoekersbadge die ze bij binnenkomst ontvangen. Na afloop van het bezoek ontvangen bezoekers alle informatie van de gescande stands direct in hun mailbox. Deze technologie is ook nog eens milieuvriendelijk, want de bezoeker loopt zo zonder losse folders en visitekaartjes de beursvloer af.

Solids, Pumps & Valves en M+R praktische informatie

Op 6 & 7 oktober 2021 vinden Solids, Pumps & Valves en M+R plaats in Rotterdam Ahoy. Bezoekers uit de vloeibare en droge industrie oriënteren zich op producten, innovaties en kennis. Diverse componenten en machinebouw staan centraal. De beursvloer bestaat uit drie delen: Vakbeurs Solids (verwerking van poeder en bulk), Vakbeurs Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen) en Vakbeurs M+R (procesinstrumentatie en automatisering). De drie vakbeurzen vormen samen één evenement.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie