Solids, Pumps & Valves en M+R organiseren online sessies

Materials+Eurofinish+Surface event vakbeurs

De internationale beursorganisator Easyfairs organiseert op donderdag 8 juli twee online ronde tafel discussies tijdens ‘Solids, Pumps & Valves en M+R Digitaal’. De online sessies staan in het verlengde van de gerichte vakbeurzen, die op 6 & 7 oktober a.s. plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. In samenwerking met partners iTanks, Deltalinqs, Gasunie, BP, FME/GMV, Siemens en OnePlanet Research Center krijgen gebruikers uit de sectoren (petro)chemie en food handvatten om de eigen fabriek toekomstbestendig te maken. Mark Oosterveer, Operationeel directeur iTanks, moderator: “De komende jaren staat er veel te gebeuren om installaties fit for the future te maken, dat merken we dagelijks uit de vragen van onze leden. Maar dat verschil moet vanaf nu al gemaakt gaan worden. Ik hoop dat we met deze online sessies weer nieuwe verbindingen kunnen leggen om innovaties te kunnen versnellen.”

De infrastructuur van de chemiefabriek van de toekomst

Samen met Deltalinqs, Gasunie en BP wordt gesproken over waterstof als één van de oplossingen voor het behalen van de doelstellingen in het klimaatrapport omtrent CO2-reductie. Gaat het lukken om voor 2030 alles klaar te maken voor deze energietransitie? Wat betekent dit voor de huidige infrastructuur? Wat zijn de resultaten tot zover? En hoe nu verder? Gebruikers uit de (petro)chemie die deze sessie bijwonen krijgen concrete handvatten aangereikt die zij kunnen gebruiken bij het vormen van een eigen visie en strategie omtrent de inzet van waterstof.

De route naar de digitale voedingsfabriek van de toekomst

Ook voor de sector food staat verduurzaming hoog op de agenda. Samen met FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens gaan we in gesprek over de ‘Digital Food Factory of the Future’. Wat kan de sector verwachten en waar moeten gebruikers wat mee? Tijdens de sessie wordt gesproken over de toekomstvisie, huidige ontwikkelingen en vervolgens de technische mogelijkheden op het gebied van digitalisering. Marcel van Haren, Program Manager Agriculture, Water & Food FME/GMV: “Digitalisering maakt het mogelijk om het voedsel van de toekomst duurzaam te kunnen produceren”.

Praktische informatie Solids | Pumps & Valves | M+R Digitaal

Op donderdag 8 juli 2021 vindt het eerste online kennisevent plaats van de vakbeurzen Solids, Pumps & Valves en M+R. De online sessies staan in het verlengde van het processingevenement. Vanaf 7 juni kunnen belangstellenden zich registreren voor een toegangsticket om deel te nemen. De prijs van het toegangsticket bedraagt €50,-. Met dit ticket hebben bezoekers toegang tot beide online sessies.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie