Samenwerking SICK en Endress+Hauser in procesautomatisering

Samenwerking SICK en Endress+Hauser

SICK en Endress+Hauser hebben hun intenties duidelijk gemaakt: ze willen een samenwerking op het gebied van procesautomatisering. Deze twee titanen, respectievelijk een Duits sensorenbedrijf en een Zwitserse specialist in meet- en automatiseringstechnologie, zijn voornemens hun samenwerking te intensiveren. En nu, met het tekenen van een gezamenlijk memorandum van overeenstemming, lijkt een strategische partnerschap voor het procesautomatiseringssegment van SICK in de maak.

Dieper ingaan op de samenwerking tussen SICK en Endress+Hauser

Beide bedrijven hebben één gemeenschappelijk doel voor ogen: hun klanten nog beter ondersteunen op cruciale gebieden zoals energie- en hulpbronnenefficiëntie, alsook bescherming van klimaat en milieu. Door hun krachten te bundelen, hopen ze deze missie te realiseren.

Het hoofddoel van deze samenwerking is om het productportfolio van Endress+Hauser uit te breiden met procesanalyses en gasstroom meettechnieken van SICK. Ze hebben zelfs het plan om een gezamenlijke onderneming op te zetten voor de productie en verdere ontwikkeling van de procestechnologie van SICK. Bovendien zullen de verkoop- en serviceteams van het procesautomatiseringssegment van SICK deel gaan uitmaken van het wereldwijde verkoopnetwerk van Endress+Hauser. Dit segment telt momenteel meer dan 1.400 medewerkers in 28 landen en realiseert jaarlijks een omzet van meer dan 350 miljoen euro.

Aanvullende aanbiedingen in procesautomatisering

Wat deze samenwerking echt bijzonder maakt, is hoe de proces technologie-aanbiedingen van beide bedrijven elkaar aanvullen. SICK’s expertise in procesanalyse en gasstroommeting is van onschatbare waarde. Vooral in sectoren zoals afvalverbrandingsinstallaties, energiecentrales, staal- en cementfabrieken, olie & gas, chemische en petrochemische productie, en de maritieme sector.

Deze samenwerking tussen SICK en Endress+Hauser is niet nieuw. In het verleden hebben ze al vaak samen opdrachten, projecten en klantbasis uitgevoerd. En met de steun van de aandeelhoudersfamilies en de respectieve toezichthoudende organen, lijkt dit partnerschap alleen maar sterker te worden.

De volgende stappen in de samenwerking tussen SICK en Endress+Hauser

Met het memorandum van overeenstemming als basis zijn experts van beide bedrijven nu bezig met due diligence om te bepalen hoe de samenwerking verder kan worden gebracht. Er wordt verwacht dat het contract voor het einde van het eerste kwartaal van 2024 wordt ondertekend. Daarna is de afronding van de transactie gepland voor het midden van het volgende jaar.

Gedeelde kansen en wederzijdse voordelen

Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Group, en Dr. Mats Gökstorp, voorzitter van de Raad van Bestuur bij SICK, hebben beiden hun enthousiasme en optimisme over deze samenwerking uitgedrukt. Beide zien de wederzijdse voordelen en gedeelde kansen die deze samenwerking met zich meebrengt.

Meer informatie bij Endress+Hauser en bij SICK.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.