Instrument Area Network voor industriële procesmetingen

Instrument Area Network

Hitma introduceert van fabrikant Schneider Electric het nieuwe Instrument Area Network meetsysteem voor industriële procesmetingen. Dit nieuwe systeem is een snel en eenvoudig te installeren draadloos meetsysteem. Het biedt een kostenefficiënte draadloze oplossing die eenvoudig geïntegreerd kan worden in bestaande systemen en in een latere fase uitgebreid kan worden tegen minimale kosten.

De werking van de nieuwe lijn van Schneider Electric is gebaseerd op BLE, Bluetooth Low Energy, een bekende technologie in de consumentenmarkt. Het voordeel van deze technologie is dat de connectie makkelijk gemaakt is en het verbruik van deze vorm van Bluetooth erg laag is.

Hoe het werkt

Het Instrument Area Network meetsysteem bestaat uit draadloze veldsensoren (endnodes) voor het meten van absolute en relatieve druk, drukverschil en temperatuur. Deze metingen kunnen via BLE worden gekoppeld aan de zogeheten centrale collectoren (concentrators). Deze collectoren verzamelen de meetdata van maximaal 8 draadloze veldsensoren en stuurt deze via WirelessHART door naar elk willekeurig systeem.

Lange gebruiksduur en eenvoudige configuratie

Door gebruik te maken van de Bluetooth Low Energy, gaat de batterij van de veldsensoren circa 10 jaar mee en kan de gebruiker 5 jaar doen met de batterij van de collector. Hierbij is wel uitgegaan van een gemiddelde temperatuur van 25 graden en een update elke 6 seconden.

Door de app op een telefoon of tablet te installeren, is de configuratie van dit Instrument Area Network meetsysteem ook een stuk eenvoudiger dan bij traditionele WirelessHART systemen. Hiermee is deze nieuwe productlijn van Schneider Electric het meest kostenefficiënte, gebruiksvriendelijke en flexibele draadloze systeem dat op dit moment verkrijgbaar is voor diverse industrieën, zoals de olie- en gasindustrie, de metaalsector, chemie, farmacie en voedingsmiddelenindustrie.

Meer informatie

Lees ook:
Meet en regeltechniek
Drukmeting in de procesindustrie
Draadloze netwerkoplossing voor gedigitaliseerde productie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie