Sitech Services en ERIKS sluiten meerjarige VMI overeenkomst

Vendor Managed Inventory ERIKS

Sitech Services en ERIKS sluiten meerjarige overeenkomst voor Vendor Managed Inventory op Chemelot site

Vendor Managed Inventory (VMI) is een methode om grijpvoorraden van spare parts op een efficiënte manier te beheren op fabrieksterreinen. Onderdelen voor onderhoud aan installaties zijn dicht bij de monteurs beschikbaar en in de juiste hoeveelheid voorradig. Sitech Services heeft ERIKS als partner verkozen om in de komende jaren 10 VMI-locaties op de Chemelot site in Geleen te gaan beheren. Deze samenwerking maakt onderdeel uit van een nieuw integraal logistiek concept van Sitech Services op het hele Chemelot terrein.

ERIKS is verkozen op basis specialistische kennis en ervaring in de procesindustrie en haar custom made Supply Chain Solutions zoals VMI en turnaround support aangevuld met het probleemoplossend vermogen van het projectteam. ERIKS zet een eigen implementatieteam met diverse product- en logistiekspecialisten in om de inrichting van de grijpvoorraadmagazijnen met contractitems te realiseren.

“Het VMI-concept en de producten van ERIKS sluiten perfect aan op onze ambities om als integrator naar een next level in onze dienstverlening te groeien.” aldus Edgar Beers, Sourcing en Supply Chain Director bij Sitech Services.

“Voor ERIKS is het VMI-contract met Sitech een bekroning op de jarenlange intensieve samenwerking tussen beide bedrijven op het Chemelot terrein. Hiermee komt het totaal aantal VMI-locaties bij industriële afnemers voor ERIKS op 360 locaties in Nederland.” volgens Sofie Cammers, Managing Director ERIKS Nederland.

Over Sitech Services

Sitech Services helpt bedrijven in de procesindustrie om te groeien en zich te ontwikkelen. Door hen te ondersteunen met unieke diensten en de nieuwste technologieën, kunnen ze het maximale uit hun fabriek halen – qua prestaties en rendement.
Of het nu gaat om optimale veiligheid, een compleet georganiseerde stop, ultieme proces-
optimalisatie of een efficiëntere infrastructuur: Sitech Services zet expertise en innovatie in als tools om voorop te lopen, zodat bedrijven op de Chemelot site in Geleen hun voorsprong kunnen behouden.

Over ERIKS

ERIKS Nederland is een leverancier van afdichtings- en rubbertechniek, industriële kunststoffen, stromingstechniek, industriële en hydraulische slangen, flensafdichtingen, aandrijftechniek en gereedschappen, onderhoud en veiligheidsproducten. Aanvullend biedt ERIKS uitgebreide logistieke diensten en maatwerk aan alle takken van industrie.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie