Brightlands Chemelot Campus en Empack zetten samenwerking voort

Brightlands Chemelot Campus

Empack, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, en Brightlands Chemelot Campus zetten de samenwerking die in 2020 is aangekondigd voort. Op 8 & 9 september 2021 vormen Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch het decor voor de 19e editie van Empack. Het event wordt gekenmerkt door vele gevestigde toonaangevende partners maar ook innovatieve start-ups en boeiende nieuwe ondernemingen. Een partner als Brightlands mag hierin dus niet ontbreken.

Innovative Circular Packaging Materials

Brightlands Chemelot Campus is een open innovatieve community in Limburg gericht op innovaties op het gebied van slimme materialen, duurzaam produceren en internationale doorbraken o.a. op het gebied van verpakkingsmaterialen. “Binnen Brightlands ontstaan innovaties door de combinatie van ondernemerschap en wetenschap. Met oog voor wat maatschappelijk van waarde is en daarnaast commercieel interessant kan zijn. Hier werken meer dan 3000 werknemers binnen 100 bedrijven, kennis- en onderzoeksinstitutencontinu aan nieuwe ontwikkelingen rondom innovatieve materialen zoals voor het circulair maken van verpakkingen. Dat zijn belangrijke speerpunten waarom de samenwerking tussen Brightlands Chemelot Campus en Empack is ontstaan”, aldus Lucie Wenmakers, Business Development Manager, Brightlands Chemelot Campus.

Brightlands Chemelot Campus Symposium en Innovation Hub

Het delen van kennis en inzichten is ten alle tijden van essentieel belang om de stap voorwaarts in verpakkingen te blijven maken. “Empack Reconnect (2020) stond in het teken van een succesvolle lancering van het Brightlands Symposium. In september 2021 willen we Empack bezoekers wederom voorzien van nieuwe kennis en informeren over waardevolle trends en ontwikkelingen in de verpakkingsbranche en Brightlands Chemelot Campus heeft laten zien dat zij hier een uitstekende kennispartner voor is”, vertelt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Content van Empack.

Naast een bijdrage aan het contentprogramma zal Brightlands tevens vertegenwoordigd zijn op de beursvloer met een gloednieuw onderdeel, de Brightlands Innovation Hub. Dit is een verzamelpunt, waar de partners van Brightlands Chemelot Campus de unieke mogelijkheid krijgen om zich te profileren en presenteren op het gebied van slimme materialen en duurzaam produceren. Op dit moment zijn er een viertal bedrijven aan gekoppeld; Brightlands Materials Center (een initiatief van TNO en de Provincie Limburg), Chemelot Innovation and Learning Labs, GBO Innovation Makers en Yparex.

Empack 2021

Empack is het jaarlijkse platform waar zowel verpakkingsleveranciers als afnemers aanwezig zijn. Dat maakt van Empack een belangrijke gelegenheid om direct in contact te komen met de verpakkingsindustrie. Op 8 & 9 september 2021 opent beursorganisator Easyfairs daarvoor haar deuren in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch om de gehele Nederlandse verpakkingsindustrie met veel genoegen te verwelkomen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie