Samenwerking Siemens en Microsoft om AI-adoptie te stimuleren

Siemens Industrial Copilot

In de wereld van industriële automatisering en productie is de Siemens Industrial Copilot een baanbrekende ontwikkeling. Deze AI-gestuurde assistent, een resultaat van de verdiepende samenwerking tussen Microsoft en Siemens, belooft de samenwerking tussen mens en machine in de maakindustrie aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast zorgt de integratie van Siemens’ Teamcenter software voor productlevenscyclusbeheer met Microsoft Teams voor een vereenvoudiging in virtuele samenwerking tussen ontwerpingenieurs, frontliniewerkers en andere teams. Deze ontwikkelingen duiden op een nieuwe fase in de industriële metaverse.

De toekomst van AI in de industriële sector

Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, benadrukt de unieke kans die de volgende generatie AI biedt om innovatie in de gehele industriële sector te versnellen. De samenwerking van Microsoft en Siemens combineert AI-vooruitgangen van Microsoft Cloud met Siemens’ industriële expertise. Dit initiatief belooft beide frontlinie- en kenniswerkers te versterken met nieuwe AI-gereedschappen, te beginnen met de Siemens Industrial Copilot.

Roland Busch, CEO van Siemens AG, spreekt over een gedeelde visie met Microsoft om klanten te bekrachtigen met de adoptie van generatieve AI. Dit heeft het potentieel om de manier waarop bedrijven ontwerpen, ontwikkelen, produceren en opereren radicaal te veranderen. Het breder beschikbaar maken van mens-machine samenwerking stelt ingenieurs in staat codeontwikkeling te versnellen, innovatie te verhogen en tekorten aan geschoold personeel aan te pakken.

Siemens Industrial Copilot: nieuw tijdperk van mens-machine samenwerking

De Siemens Industrial Copilot genereert snel complexe code. Het optimaliseert en debugt deze ook. Dit verkort simulatietijden aanzienlijk. Voorheen duurden taken weken; nu slechts minuten. De copilot verwerkt automatiserings- en procesinformatie van Siemens’ open digitale bedrijfsplatform, Siemens Xcelerator, en verrijkt deze met Microsoft’s Azure OpenAI Service. Klanten houden volledige controle over hun gegevens, die niet worden gebruikt om onderliggende AI-modellen te trainen.

De Siemens Industrial Copilot belooft de productiviteit en efficiëntie in de gehele industriële levenscyclus te verhogen. Onderhoudspersoneel wordt met behulp van natuurlijke taal voorzien van gedetailleerde reparatie-instructies, terwijl ingenieurs snel toegang hebben tot simulatietools.

De visie: copiloten voor alle industrieën

Microsoft en Siemens zien een toekomst voor AI-copiloten die professionals in verschillende industrieën ondersteunen, waaronder productie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Er zijn al meerdere copilots gepland in de productiesector, zoals in de automobiel-, consumentengoederen- en machinebouwsectoren.

Schaeffler AG, een toonaangevende leverancier in de automobielindustrie, is een van de eersten die generatieve AI in de engineeringfase omarmt. Dit stelt hun ingenieurs in staat betrouwbare code te genereren voor het programmeren van industriële automatiseringssystemen zoals robots. Bovendien is het bedrijf van plan om Siemens Industrial Copilot tijdens hun eigen operaties te integreren om uitvaltijden aanzienlijk te verminderen, en later ook voor hun klanten.

Klaus Rosenfeld, CEO van Schaeffler Group, ziet de gezamenlijke pilot als een stap in een nieuw tijdperk van productiviteit en innovatie. De pilot zal hun team helpen efficiënter te werken, repetitieve taken te verminderen en creativiteit te ontketenen.

Generatieve AI faciliteert virtuele samenwerking

Het Teamcenter voor Microsoft Teams zal vanaf december 2023 algemeen beschikbaar zijn. Dit brengt de virtuele samenwerking tussen teams naar een hoger niveau. De nieuwe app verbindt functies van productontwerp tot productie met generatieve AI. Frontliniewerkers en engineeringteams werken hierdoor naadloos samen. Het verbindt Siemens’ Teamcenter-software voor productlevenscyclusbeheer met Microsoft’s samenwerkingsplatform Teams om data toegankelijker te maken voor fabrieks- en buitendienstmedewerkers. Dit stelt miljoenen werkers, die vandaag de dag geen toegang hebben tot PLM-tools, in staat om gemakkelijker bij te dragen aan het ontwerp- en productieproces als onderdeel van hun dagelijks werk.

Siemens Industrial Copilot op SPS

Meer details over de Siemens Industrial Copilot zullen door Siemens gedeeld worden tijdens de SPS expo in Neurenberg, Duitsland.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie