SABIC en ERIKS sluiten meerjarige overeenkomst voor Vendor Managed Inventory

Vendor Managed Inventory

Vendor Managed Inventory (VMI) is een methode om grijpvoorraden van spare parts op een efficiënte manier te beheren op fabrieksterreinen. Onderdelen voor onderhoud aan installaties zijn dicht bij de monteurs beschikbaar en in de juiste hoeveelheid voorradig. SABIC heeft ERIKS als partner verkozen om in de komende jaren 8 VMI-locaties op de Chemelot site in Geleen te gaan beheren. Additioneel aan de VMI-locaties gaat ERIKS samen met SABIC 2 magazijnlocaties uitrusten met het ERIKS scansysteem waarbij de medewerkers van SABIC met een app volledig gedigitaliseerd de voorraden kunnen scannen en aanvullen.

Deze samenwerking maakt onderdeel uit van een nieuw integraal logistiek concept van SABIC op het Chemelot terrein. ERIKS is verkozen op basis specialistische kennis en ervaring in de procesindustrie en haar custom made Supply Chain Solutions zoals Vendor Managed Inventory, ERIKS Scan Service en turnaround support aangevuld met het probleemoplossend vermogen van het projectteam. ERIKS heeft een eigen implementatieteam met diverse product- en logistiekspecialisten om de inrichting van de grijpvoorraadmagazijnen met contractitems te realiseren. Zo faciliteert ERIKS in een efficiënt bestel- en voorraadproces van ruim duizend artikelen voor SABIC.

John Bruijnooge, Site Director SABIC Geleen: “Voor deze dienstverlening hebben we een uitgebreid selectie- en tendertraject gedaan met verschillende firma’s. ERIKS heeft zich daarin kunnen onderscheiden met hun technologische innovaties op het gebied van logistiek. We kijken dan ook uit naar een goede samenwerking.”

“Voor ERIKS is het Vendor Managed Inventory contract met SABIC een bekroning op de jarenlange intensieve samenwerking tussen beide bedrijven op het Chemelot terrein en in Bergen op Zoom. Hiermee komt het totaal aantal VMI-locaties bij industriële afnemers voor ERIKS op 380 locaties in Nederland.” aldus Peter Koolen, Commercieel directeur ERIKS Nederland.

SABIC

SABIC is een wereldwijd gediversifieerd chemiebedrijf dat op wereldwijde schaal verschillende soorten producten produceert, waaronder chemicaliën, basis- en hoogwaardige kunststoffen, agri-nutriënten en metalen.

ERIKS

ERIKS Nederland is een gespecialiseerde industriële dienstverlener. Het leveringsprogramma strekt zich uit over afdichtings- en rubbertechniek, industriële kunststoffen, stromingstechniek, industriële en hydraulische slangen, flensafdichtingen, aandrijftechniek en gereedschappen, onderhoud en veiligheidsproducten.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie