Roseman Labs wint CES Innovation Award

Roseman Lab

Roseman Labs is vereerd met de benoeming tot CES 2022 Innovation Awards Honoree in de categorie Cybersecurity & Personal Privacy. De winnaars werden vandaag bekendgemaakt tijdens CES Unveiled in Amsterdam. Het tech-event brengt top media, exposanten en industrieleiders samen voor een sneak peek van de producten en trends die zullen worden onthuld op CES 2022, van 5 tot 8 januari 2022 in Las Vegas. Daar worden de winnende producten tentoongesteld in een speciale showcase.

Het CES Innovation Awards-programma wordt georganiseerd op initiatief van de Consumer Technology Association (CTA). Het is een jaarlijkse erkenning van innovatieve tech-producten voor de consument en bedrijven en instellingen, verdeeld over 28 productcategorieën. Deskundige juryleden uit de industrie, onder andere designers, ingenieurs en journalisten, beoordelen de inzendingen op basis van innovatie, engineering, functionaliteit, esthetiek en design. Het winnen van een Innovation Award betekent dat de technologie in een bepaald opzicht als buitengewoon of revolutionair wordt beschouwd. Deze producten lopen voorop als het gaat om de volgende generatie technologie.

Roseman Labs dankt haar uitverkiezing aan het feit dat zij met haar vlaggenschip product, Virtual Data Lake, organisaties in staat stelt om data-samenwerking op te zetten zonder dat partijen data met elkaar delen. Data blijven bij de bron staan en het algoritme wordt naar naar de data toegestuurd. Omdat data versleuteld blijven tijdens de berekening is het mogelijk om zeer sterke privacy en security eigenschappen te garanderen.

Launching customer

Roseman Lab werd in 2020 in Breda opgericht door tech-ondernemers en privacy-experts Toon Segers, Niek Bouman en Roderick Rodenburg met als doel moderne privacy-technologieën, zoals secure multi-party computation (MPC) breed, eenvoudig toepasbaar en schaalbaar te maken. Roseman’s launching customer was het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) dat dankzij de samenwerking nu in staat is om het beeld van dreigingen en incidenten te versterken zonder dat zichtbaar is welke deelnemer aan het systeem de informatie heeft verstrekt. Ook ontwikkelde Roseman Labs voor Stedin een methode om slimme-meterdata in te zetten zonder gevolgen voor de privacy van de gebruikers.

“Het is een ongelooflijke eer om erkend te worden door de CES 2022 Innovation Awards”, zegt co-Founder en CEO van Roseman Labs, Roderick Rodenburg. ” Door inzet van onze privacytechnologie kunnen data gebruikt worden die met traditionele technieken niet toegankelijk zijn. Deze erkenning gaat ons helpen om nog meer maatschappelijke uitdagingen aan te pakken terwijl de privacy van gebruikers gegarandeerd is.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie